Stichting AGP organiseert lanceringsfeest Gay Pride 2014

Foto: Gossipgay ''Brothers Grimm''

Foto: Gossipgay
”Brothers Grimm”

De Amsterdamse Gay Pride is natuurlijk niks zonder een goede organisatie. Op 19 december kreeg stichting AGP te horen dat de gemeente Amsterdam hen de vergunning voor de organisatie van de Amsterdam Gay Pride 2014 toe heeft gekend. Alle reden voor een feestje dus! In samenwerking met eetcafe 100% Zuidoost vond het officiële lanceringsfeest van de Amsterdamse Gaypride 2014 plaats; en Gossipgay, die was natuurlijk aanwezig!

De medewerkers van Stichting AGP, onder de bezielende leiding van Irene, Lucien en Lisa, wisten zichzelf vorig jaar al sterk te maken voor een geweldige Gay Pride. Het kon ook niet anders dan dat ditzelfde team dit jaar weer de zware taak op zich zou mogen nemen om de 2014 editie van dit spektakel te organiseren.

In een relatief klein, doch zeer gezellig café in Amsterdam werden genodigden welkom geheten op een rode loper. De champagne stond koud, de Brothers Grimm stonden klaar en binnen kwam het feestje al goed op stoom.

Onder de genodigden waren natuurlijk ook de drie ambassadeurs van de Amsterdam Gay Pride 2013 aanwezig: miss Windy Mills, Hans Verhoeven (Gays & Gadgets) en zangeres Raffaëla Paton. Dragqueen Windy Mills wist de avond op hilarische wijze aan elkaar te praten. Hans wist iedereen emotioneel te krijgen door een inspirerende speech. En Raffaëla Paton… Tja, wat zullen we eens over deze heldin schrijven! Wat een krachtige stem en performance heeft die vrouw. Dat de zangeres koos voor een compleet ander repertoire dan vorig jaar was een welkome verrassing! Even geen ‘Born This Way’ of ‘Euphoria’. Rafaëlla koos voor oldskool liedjes zoals ‘Right Here, Right Now’, ‘Conga’ en ‘Disco Inferno’.

Naast deze drie geweldige strijders voor de liefde betraden ook Barbara Straathof, Dolly Bellefleur en CB Milton het podium voor een spetterend optreden.

Foto: Gossipgay ''Irene Hemelaar & Dolly Bellefleur''

Foto: Gossipgay
”Irene Hemelaar & Dolly Bellefleur”

Aan het einde van een geweldige avond betrad LHBT-koningin Irene Hemelaar het podium. ‘’Nadat we in 2013, met het thema ‘reflect’, hebben teruggekeken naar onze geschiedenis en ons hebben gerealiseerd waar wij staan als Amsterdammers en Nederlanders ten opzichte van elders in de wereld, hebben we ons in de loop van de afgelopen maanden gerealiseerd hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren’’, aldus Hemelaar. Hierbij licht Hemelaar het belang toe van het luisteren naar je innerlijke zelf, en het durven volgen van de innerlijke kompas. ‘’Alleen als we keer op keer de gelegenheid creëren om dat ten volle te doen, ontstaat er begrip. Wij geloven dat dit één van de manieren is om nader tot elkaar te komen en om bergen te verzetten’’. Vandaar dat Stichting AGP, voor de Amsterdam Gay Pride 2014, dan ook heeft gekozen voor het thema ‘Listen’’.

Ook wethouder Eric van der Burg betreed kortstondig het podium om Irene, en natuurlijk het hele team van Stichting AGP, toe te spreken. Totaal onverwachts roept van der Burg, mede door de inspirerende Pridewalk van vorig jaar, ‘’fucking trots te zijn op de stad Amsterdam’’. Gossipgay had dit zelf niet beter kunnen verwoorden!

Tot slot rijst bij Gossipgay de vraag: kan stichting AGP de prestaties van de vorige Gay Pride overtreffen? Gossipgay durft stellig te zijn en roept hardop: ‘’JA! Daar zijn zij toe in staat!’’. De medewerkers van Stichting AGP hebben zichzelf bewezen als betrouwbaar, vernieuwend en origineel en zullen dat ook in 2014 weer aantonen!

We kunnen jullie onderstaand optreden van Raffaëla Paton natuurlijk niet onthouden! In 2006 bracht zij de single ‘’Right here, right now’’ uit tijdens de Finale van Idols. Anno 2014 toont Paton nóg meer gegroeid te zijn en zingt zij hetzelfde nummer nogmaals! Deze clip is exclusief voor Gossipgay opgenomen, geniet ervan!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *