NIEUWS: Aanslag op homoclub in Orlando

Afschuwelijk nieuws vandaag vanuit de Verenigde Staten: bij een schietpartij in homoclub Pulse in Orlando zijn vijftig doden en drieënvijftig gewonden gevallen. De politie heeft bekendgemaakt dat de schutter een 29-jarige jongen uit Fort Pierce in Florida is.

Kort voor sluitingstijd opende de schutter het vuur waarbij hij in het wilde weg om zich heen schoot. Vervolgens gijzelde hij meerdere bezoekers van de nachtclub. De schutter zou een automatisch geweer en een handvuurwapen hebben gebruikt.

Volgens getuigen op Facebook waren er veel bezoekers in de club. Rond twee uur ’s nachts kwam iemand binnen met een lang geweer en begon te schieten. De club plaatste direct op Facebook een oproep waarin gesteld werd: ”Everyone get out of pulse and keep running”.

Facebookpagina: Pulse Orlando

Facebookpagina: Pulse Orlando

Er waren negen agenten betrokken bij de overmeestering van de schutter, één van de agenten is gewond geraakt. De familie van de schutter heeft geschokt gereageerd op dit tragische nieuws en heeft excuses aangeboden aan de slachtoffers. Vooralsnog heeft de politie het vermoeden dat deze aanval een terroristische aanslag betreft.

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *