NIEUWS: Amsterdam Gay Pride wil minder overlast veroorzaken

Ieder jaar weer is er een groep Amsterdamse bewoners die zich moeilijk over de ‘overlast’ van de Gay Pride heen kan zetten. Een woordvoerder van de Stichting Amsterdam Gay Pride maakte vandaag, via een bericht in de Telegraaf, bekend dat er maatregelen zullen worden getroffen om de overlast voor omwonenden tijdens de aankomende Pride te verminderen. Feesten zullen verder over het centrum worden verspreid én de vaarroute van de Canal Parade wordt vermoedelijk omgedraaid. 

Vier bekende Pride feestlocaties, waaronder het Rembrandtplein en de Stopera, worden geschrapt. Daarentegen wordt er wel een feestterrein ingericht op de Dam.

Nu kun je je natuurlijk afvragen: ”Heeft het zin om de botenparade om te draaien?”. Nou, kennelijk wel. Door de parade bij de Oosterdok te laten beginnen, in tegenstelling tot de Westerdok, is er meer ruimte om de boten op te stellen. Op die manier hoopt de organisatie ‘gaten’ in de parade te voorkomen en neemt de optocht minder tijd in beslag. Daarnaast kan, nadat de laatste boot is vertrokken, de Prinsengracht vanaf de Amstel worden afgesloten zodat er geen bonte stoet met kleine bootjes achteraan komt.

Nu het zonnetje weer begint te schijnen, beginnen onze feestkriebels weer te leven. Voor de Amsterdam Gay Pride moeten we echter nog eventjes wachten. Die vindt dit jaar plaats van 29 juli tot en met 6 augustus.

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *