NIEUWS: Verdachten van de Arnhemse betonschaarmishandeling voor de rechter

Nou, het heeft even mogen duren maar inmiddels is bekend geworden dat de vijf jongens die in April, op de Nelson Mandelabrug in het centrum van Arnhem, een homokoppel afschuwelijk mishandelden met een betonschaar, op 19 december voor de rechter zullen moeten verschijnen. 

Jasper Vernes en Ronnie Serwatan dachten hand in hand naar huis te kunnen lopen na een avondje stappen, maar kwamen in een regelrechte hel terecht. Een groepje jongens kwam op hun pad en besloot de twee homo’s te lijf te gaan. Wat volgde was een vechtpartij, waarbij de verdachten Serwatan letterlijk de tanden uit de mond hebben geslagen met een betonschaar.

De media aandacht rondom deze zaak bleek ongekend. Vooral ook omdat de vermoedelijke daders een leeftijd hadden tussen de 14 en 16 jaar oud. Duizenden mensen verzamelden zich voor protesten door heel Nederland en online ontstond de virale hashtag #allemannenhandinhand. Maar toen werd het stil…

De verdachten werden een paar dagen na de mishandeling vrijgelaten, waarbij de onderzoeksrechter hun leeftijd liet meespelen en de kans op herhaling van hun gedrag klein achtte. Maar, er is relatief goed nieuws: de vijf jongens moeten namelijk op 19 december voor de Arnhemse jeugdrechter verschijnen. De ten laste legging zal de officier van justitie op korte termijn besluiten.

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *