ENTERTAINMENT: Remake Beauty and the Beast heeft homoseksueel personage

IAl maandenlang liggen we avond na avond vol spanning wakker in bed: na het zien van de trailer van de remake van Beauty and the Beast zijn wij hyped up! En alsof dat nog niet genoeg is, maakt regisseur Bill Condon in het blad Attitude bekend dat één van de karakters ook nog eens een homoseksuele verhaallijn heeft! 

Maar wie, is natuurlijk de vraag die op je lippen brandt! Het gaat om Le Fou, je weet wel: dat hulpje van die uber hunk Gaston. De rol wordt vertolkt door acteur Josh Gad. Condon wil nog niet teveel verklappen over de verhaallijn maar maakt in ieder geval bekend dat Le Fou verward is over zijn eigen seksualiteit.

Dat de suffe sidekick interesse lijkt te hebben in zijn ‘leider’ (oftewel: Gaston) lijkt er wel heel erg op. ”Le Fou is iemand die de ene dag Gaston wil zijn, en de andere dag Gaston wil kussen. Hij is verward over wat hij wil”, aldus Bill in Attitude. Hij vervolgt: ”Het is iemand die er net achter komt dat hij deze gevoelens heeft […] Josh maakt er iets subtiels en heerlijks van. Uiteindelijk zal dat zich uitbetalen aan het einde van de film, maar dat wil ik nog niet weggeven”.

Dit is de eerste keer dat er een homoseksueel karakter in een Disneyfilm zit. ‘Tuurlijk was er dat moment in Finding Nemo II en waren er geruchten over de geaardheid van Elsa in Frozen… Maar helaas werd dat nooit officieel bevestigd door Disney.

De live action remake van Beauty and the Beast draait vanaf 29 maart 2017 in de Nederlandse bioscopen. Kun je niet wachten op de prachtige beelden? Bekijk dan onderstaande trailer alvast!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *