Conchita Wurst ambassadeur Europride Amsterdam

Foto: Philippe Vogelenzang voor Europride 2016

Foto: Philippe Vogelenzang voor Europride 2016

Ze won in 2014 het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Rise like a Phoenix‘ maar behaalde vooral faam als de ‘vrouw met baard’: we hebben het natuurlijk over niemand minder dan Conchita Wurst. De zanger(es) behaalde binnen de LHBT-gemeenschap al snel de status van icoon maar verdween eigenlijk net zo rap weer uit de (internationale) spotlights. Daar moet verandering in komen, moet de organisatie achter de Amsterdamse Europride hebben gedacht, want deze grande dame is vandaag onthult als één van de ambassadeurs dit jaar!

Een aantal weken geleden is Wurst nog ‘stiekem’ overgevlogen naar Nederland voor een exclusieve campagne shoot met fotograaf Philippe Vogelenzang. Hè shit, dat hebben ze goed verborgen weten te houden! Naast dit internationale ‘boegbeeld’ zijn ook de Nederlandse Margriet van der Linden, Valentijn de Hingh en Diva Mayday uitgeroepen tot ambassadeurs van de Europride 2016.

Dankzij de Europride hebben we dit jaar maar liefst 15 dagen feest met ruim tweehonderd activiteiten, bijeenkomsten, congressen én debatten. Het thema van de aankomende Pride is ‘Join Our Freedom, Feel Free To Join Us!‘. Het festival start op zaterdag 23 juli en duurt tot en met zondag 7 augustus 2016. Ohja, en natuurlijk duikt Conchita dan ook meermaals op in onze hoofdstad!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *