NIEUWS: De ambassadeurs Europide 2016

Bij ons begint het al te kriebelen: vanaf zaterdag 23 juli t/m zondag 7 augustus vindt in Amsterdam de Europride 2016 plaats. Een spektakel dat maar liefst vijftien dagen zal duren! Voor een dergelijk evenement heb je natuurlijk drie ijzersterke ambassadeurs nodig. Vandaar dat journaliste Margriet van der Linden, nightlife personality Valentijn de Hingh en drag queen Diva Mayday zijn opgetrommeld om ons land te vertegenwoordigen tijdens deze speciale editie van de (Amsterdam) Gay Pride. 

Al enkele jaren kiest de organisatie een aantal toonaangevende ambassadeurs. ”Drie bijzondere mensen die elk met hun eigen verhaal ons festival en datgene waar we voor staan willen vertegenwoordigen”, aldus directeur Lucien Spee van de Amsterdam Gay Pride. Het thema van de aankomende EuroPride is: ‘Join our freedom, feel free to join us!”.

Foto: Wie is de Mol?

Foto: Wie is de Mol?

Margriet van der Linden

Margriet is een Nederlandse journaliste en is jarenlang de hoofdredactrice geweest van het feministische tijdschrift Opzij. In de zomer van 2009 presenteerde zij eveneens het VPRO-programma Zomergasten. Maar misschien haalde zij nog wel de meeste bekendheid met haar deelname aan het televisieprogramma ‘Wie is de Mol‘.

 

Foto: Campagne &Other Stories

Foto: Campagne &Other Stories

Valentijn de Hingh

Valentijn is een Nederlands model, columniste en DJ. Ze is een transvrouw en werd bekend door de documentaire ‘Valentijn’ waarin de transitie van man naar vrouw negen jaar lang werd gevolgd. Deze prachtige vrouw werkte onder andere als model voor Martin Margiela en Love Magazine.

 

 

Foto: Facebookpagina Mayday

Foto: Facebookpagina Mayday

Diva Mayday

Diva Mayday is één van Nederlands’ meest bekende drag personality’s. In 1995 brak deze diva bij het grote publiek door dankzij haar regelmatige deelname aan televisieprogramma’s. Tegenwoordig klust ze globaal, naast alle shows en presentatieklussen, ook als DJ en is ze sinds 2010 organisator van het feest ‘Can You Feel iT?’. In 2012 en 2015 is Mayday uitgeroepen tot entertainer van het jaar.

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *