REVIEW: De Danserette

Dans1Wikkend en wegend staan we voor de kledingkast: gaan we voor dat shirt van een – niet nader te noemen – Italiaanse zadelmaker uit Florence, of tóch maar voor wat meer low-key? Eenmaal strak in basic denim en T-shirt bij de Danserette aangekomen weten we dat we met dat laatste de juiste keuze hebben gemaakt. Het evenement blijkt namelijk absoluut low-key. 

Wat is de Danserette eigenlijk? Op de website lezen wij: ”In de Danserette dans je op Pink Classics, Camphits en roze tunes van nu. Originele versies van hits door elkaar uit vijf decennia: van ABBA naar Kylie en van Donna Summer naar Rihanna. Van light pink tot rozekoekenroze”. Het feest, dat dit keer was neergestreken in het Amsterdamse Akhnaton, gaat duidelijk voor een breed en gemêleerd publiek, iets waar ze gedeeltelijk in lijken te slagen.
Hoewel elke Grindr-tribe lijkt te zijn vertegenwoordigd, inclusief onze lesbische sisters-in-crime, is de demografie enigszins scheef verdeeld, waarbij de gemiddelde leeftijd dus écht wel hoger ligt dan je ordinary gayfeestje! Met andere woorden: ”Twinks beware! Er lopen flink wat oudere mannen rond”. 

De gemoedelijke melange, in combinatie met de locatie, roept de sfeer op van een klassenfeest. Plakkende vloeren, een ietwat simpele belichting, een discobol en een eenvoudige plaatjesdraaier brengen je terug naar die tijd waarin schuifelen nog behoorlijk intiem leek! Dit is dan ook gelijk de charme – evenals de zwakte – van het event. Hoewel ook wij, naarmate de avond vorderde, blij waren met de heerlijke meezingers, lukt het de Danserette niet het niveau van een schoolfeestje te ontstijgen.

Dans2De hamvraag is én blijft natuurlijk: zouden wij de Danserette aanraden? Het ligt eraan wat de insteek van je avond zal zijn. High maintenance trophy boys die op zoek zijn naar innovatie en next level shit, kunnen beter thuisblijven! Wil je gezellig en ongegeneerd dansen op commerciële muziek, dan is dit je guilty pleasure! Hé-le-maal als je dan ook nog eens een gelegenheid zoekt om samen met je lesbo vriendinnetjes op stap te gaan.

Mixed evenementen zijn spaarzaam in het gesegregeerde gay uitgaansleven en de Danserette is een goede aanvulling, dus daarvoor absoluut lof! Tóch gaat het gerucht dat de Danserette nog een hipper zusje heeft, Club Danserette! Wij zijn héél benieuwd maar helaas is zij momenteel nog dakloos…

De Danserette organiseert maandelijks LHBT-georienteerde feesten in Amsterdam! Benieuwd naar hun agenda? Die vind je hier

 

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *