De Rainbow Awards 2015

IMG_0153Al enige weken keken wij, van Gossipgay.nl, vol enthousiasme uit naar de allereerste LHBT-georienteerde awardshow: de Rainbow Awards 2015. Gisteren was het dan eindelijk zo ver en liepen wij, in bijzijn van vele bekende Nederlanders, over de roze loper van theater Tuschinski.

Eenmaal gearriveerd bij Tuschinski blijkt maar weer hoe populair deze eerste editie van de Rainbow Awards 2015 is: een meterslange rij vol kleurrijke dragqueens en modieuze homo’s wachten af totdat zij naar binnen mogen. In het gezelschap van onder andere acteur Manuel Broekman, topmodel Daphne Deckers, realityster Britt Dekker én zangeres Glennis Grace, betreden wij één van Amsterdams’ mooiste en meeste authentieke theaters: Tuschinski. De Nederlandse pers is toegesneld en schiet, vol passie, plaatjes van de arriverende bezoekers. Het is natuurlijk niet niks, een awardshow die poogt een brug te slaan tussen de homo- en heterogemeenschap.

Wanneer de lichten in de zaal dimmen en het scherm het logo van de Rainbow Awards onthuld, start de muziek. De avond wordt geopend door zangeres, cabaretier én ambassadeur van de Rainbow Awards 2015: Karin Bloemen. Bloemen zingt, in een draak van een jurk, het nummer ‘Somewhere over the Rainbow‘. Nadat de hele zaal uit volle borst heeft meegezongen brengt de zangeres nóg een nummer ten gehore: een speciaal Nederlandstalig nummer gemaakt voor de Rainbow Awards op de melodie van Robbie Williams’ ‘Let me Entertain You‘. De jurk die bloemen droeg wisselt ze snel in voor een gouden, elegante, met pailletten-besmeurde jurk.

IMG_0181De presentatie ligt in handen van de organiserende partij: nachtvlinder Peter van Vught en dragqueen Diva Mayday. Enigszins onwennig stappen beide presentatoren het podium op. Al snel lijken de zenuwen bij beide te verdwijnen als sneeuw voor de zon, waardoor humor de boventoon voert. Wel maakt Diva Mayday een kleine misstap door, tijdens de uitreiking van de ‘Queen of the Year‘-award, genomineerde Lady Galore te vergeten. Hoewel het niet altijd botert tussen de twee drags, benoemt Mayday beschaamd: ”Oh nee! Dit was écht niet on purpose!”. Vanuit de zaal roept iemand humoristisch: ”The shade!!!”.

Het uitdelen van de prijzen, binnen de verschillende categorieen, gaat met een rap tempo. De ene na de andere bekende Nederlander betreedt het podium om een award weg te geven aan één van hun collega’s. Het is niet altijd even duidelijk waar een award precies voor staat. Zo was politieagente Ellie Lust vereerd dat er een award naar haar was vernoemd, het werd ons echter niet helemaal duidelijk waar deze award precies voor stond. Ook sporter Johan Kenkhuis, die een prijs won voor beste sporter, gaf in zijn speech te kennen: ”Ik weet niet helemaal voor welk moment ik deze prijs verdiend heb, maar ik ben er wel blij mee!”. Zangeres Glennis Grace gaat naar huis met de award voor de beste zangeres. Geheel in stijl zingt zij, acapella, enkele deuntjes op het podium. Als Ferry Doedens zijn moment grijpt, tijdens de uitreiking voor de beste film/tv-programma, oogt hij ietwat aangeschoten: giechelend en verexcuserend voor zijn ‘hooikoortsaanval‘ reikt hij de prijs uit aan de makers van de film ‘Jongens‘. Dát de ‘Echte Meisjes in de Jungle’, Britt Dekker en Michella Kox, de smaakmakers van de avond zijn wordt al snel duidelijk. Dekker, die samen met sporter Jeffrey Wammes, een prijs mag uitreiken laat zichzelf wederom van haar meest hilarische kant zien door meermaals in de microfoon te roepen: ”Nee Jeffrey, jij moet écht beginnen met wat we hebben voorbereid! Ik durf gewoon niet te beginnen”. Ook Michella Kox, die een prijs uitreikt voor beste bar, weet de lachers op haar hand te krijgen als zij niet minder dan twintig genomineerden moet voorlezen. Kox, die weinig kennis lijkt te hebben van de Nederlandse homocafés, leest met een volledig plat accent alle genomineerden voor.

Tussen de uitreikingen door zijn er optredens van Brittain’s Got Talent-ster Alison Jiear én een combi-optreden van Dewi Pechler, Adlicious, Sharon Doorson, Rob de Nijs en Emmaly Brown. Al met al was het dus een geweldige versie van de eerste Rainbow Awards ooit! Natuurlijk zijn er altijd een aantal verbeterpuntjes te vinden, maar dit was pas de eerste editie. Hulde aan de organisatie waaronder Diva Mayday, Peter van Vught en Gay.nl. Diva Mayday gaf overigens meermaals aan dat ze van plan zijn om de awardshow de komende jaren op te bouwen tot een nog beter (en misschien groter) evenement! Wij kunnen niet wachten tot een nieuwe editie!

Gedurende de afgelopen weken kon iedereen volop stemmen op hun favoriete kandidaat. Uiteindelijk stemden maar liefst 33.000 personen via Gay.nl. Prijzen werden uitgedeeld in verscheidene categorieën. Hieronder zie je de desbetreffende categorieën, inclusief de winnaars!

 Winnaars_Gossipgaynl

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *