NIEUWS: Dit zijn dé juryleden voor de Botenparade 2017

Foto: Pride Amsterdam

De juryleden voor de botenparade van Pride Amsterdam 2017 zijn door de organisatie bekend gemaakt. Onder leiding van tv-presentator Cornald Maas (Juryvoorzitter, tv-presentator) zullen een aantal prominenten de zware taak op zich nemen om de boten te beoordelen. De jury bestaat uit Floortje Dessing (Televisiepresentatrice/maker/producten), Tim Oliehoek (Film-regisseur en tv-drama-regisseur), Hanna Bervoets (Schrijfster en columniste) en Siep de Haan (Pride Ambassadeur 2014, initiatiefnemer Pride).

En vergis je niet: jureren is een vak! Het is immers de presentatie die de mensen aan de kant moet ‘raken’, maar het is de inhoud die bij het negen dagen durende festival centraal staat en elk jaar meer (internationale) aandacht krijgt. Daarnaast hebben veel deelnemers het thema: ‘This is My Pride‘ aangegrepen om ‘zware onderwerpen’ bespreekbaar te maken.

Waar je de juryleden kunt vinden? Zij zullen plaatsnemen op de VIP-tribune ter hoogte van de sluizen op de Amstel. Er wordt beoordeeld op drie hoofdcriteria. Juryvoorzitter Cornald Maas licht toe: ”Wie verbeeldt het thema van dit jaar het beste? Welke boot heeft de beste uitvoering en welke deelnemers steken hun nek uit en schudden ons wakker met een maatschappelijk thema? Ofwel: thematische boten die ‘hun nek uitsteken’ hebben net zoveel kans als een mooi uitgevoerde boot.”.

En het mooiste van dit jaar is nog: jij kunt je aansluiten! Het publiek kan tijdens de Pride – via de Pride-app – zelf stemmen op hun favoriete boot. Maar let op: je moet dit jaar wel even de andere kant van de vaarroute opkijken om de boten te zien aankomen. Om overlast te verminderen is de route namelijk omgedraaid.

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *