Diva Mayday bedreigd met pistool

Amsterdam, de meest (homo)tolerante stad ter wereld? Nou, mooi niet dus! Vanochtend werden wij wakker met een vreselijke post op Facebook: Diva Mayday plaatste, vol schrik, dat zij na een avond stappen in Amsterdam is bedreigd met een pistool.

Mayday was volledig opgedirkt toen zij besloot naar huis te keren. Op Facebook plaatst de bekende Amsterdamse dragqueen: ”Na een borreltje in de stad door twee jongens, waarvan één agressieve jongen, bedreigd met een pistool. Het was eigenlijk heel onwerkelijk en om de een of andere reden is er verder, gelukkig, niets ernstigs gebeurd en zijn we weggekomen”.

Vervolgens heeft de dragqueen onmiddellijk 112 gebeld waarna de desbetreffende dader is opgepakt. Het is nog onduidelijk of beide daders uiteindelijk zijn meegenomen naar het bureau. Ook heeft Mayday geen uitspraken gedaan of de aanval direct was gericht op haar uiterlijk of geaardheid.

Gelukkig ontving de diva honderden steunbetuigingen op Facebook! Wij zijn ontzettend blij dat het allemaal, uiteindelijk, goed is afgelopen!

Facebookpagina: Diva Mayday

Facebookpagina: Diva Mayday

UPDATE – Aan AD.nl vertelt Mayday: ”Zonder enige aanleiding liep hij naar me toe. In eerste instantie vroeg hij ons om een vuurtje voor zijn sigaret. Maar die hadden we als niet-rokers niet. Toen flipte hij opeens. Hij sloeg dreigende taal uit, deed zijn jas open en liet een pistool in de band van zijn broek zien. Hij riep: ‘hiermee kan ik jullie doden’. En hij schreeuwde keihard woorden als ‘homo’ en ‘freak’ tegen mij. Ik was op dat moment als vrouw verkleed maar zag eruit als een weinig opzichtige dragqueen. Niet helemaal over de top, maar eigenlijk behoorlijk neutraal”.

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *