VIDEO: Douze points voor Douwe Bob

Al enige tijd voor de officiële bekendmaking lekte uit dat Douwe Bob ons land zou gaan vertegenwoordigen tijdens de 61e editie van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Na enige tijd te hebben moeten wachten maakte de Nederlandse zanger zojuist zijn inzending bekend. Het uptempo nummer heet ironisch genoeg ‘Slow Down’ en is een ware parel! 

Op 10 mei treedt Douwe Bob aan in de halve finale, waarmee hij zich hoopt te kwalificeren voor de grande finale op zaterdag 14 mei. Nog voordat zijn lied ‘Slow Down‘ werd uitgebracht, gaven de bookmakers hem al een hoge klassering waardoor hij bij sommige wedkantoren zelfs op de vijfde plek kwam te staan. Niet gek: nadat wij Songfestival-winnaar Mans Zelmerlow – enkele maanden geleden – een filmpje lieten zien van Douwe Bob reageerde ook hij enthousiast: ”Hij is geweldig: hij ziet er goed uit, hij klinkt lekker en heeft een perfecte stijl. Ik denk dat hij het nog best eens ver zou kunnen schoppen!”.

Hoe dan ook verwachten ook wij dat Douwe Bob onze kansloze inzending van vorig jaar doet vergeten: hoewel Trijntje Oosterhuis zichzelf (letterlijk) bloot wilde geven tijdens haar optreden, wist zij slechts een veertiende plaats te behalen in de halve finale. Wat een downer moet dat zijn geweest voor de altijd zelfingenomen Nederlandse zangeres. Douwe zal zichzelf in ieder geval niet vergelijken met la Oosterhuis, tijdens de perspresentatie benoemt hij: ”Ik doe het anders, ik wil niet afgeven op Trijntje”.

Enfin, vergeet Trijntje: Douwe Bob is here to the rescue!

Volg ons ook via Bloglovin!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *