Drag Queens United

DQU2Zet veertig drag queens bij elkaar en je hebt (naast veel hysterie en hilariteit) Drag Queens United. Voorafgaand aan deze dag werd al de ‘Lady Galore’s drag week’ georganiseerd.  Dit concept, waarbij drags uit heel het land een week lang met elkaar optrekken, is opgezet door Amsterdam Gay Pride ambassadeur en tevens professioneel drag queen Lady Galore. 

”In 2011 begon ik met het concept Drag Queens United. Ik had het gevoel dat travestieten meer samen moesten gaan werken om zo de wederzijdse waardering naar elkaar te tonen”, aldus Galore op haar eigen website. ”Wij als drag queens hebben de reputatie van bitchy en roddeltantes, maar als zelfs wij aardig naar elkaar kunnen zijn, kan iedereen dat! Geen haat!”.

De hele week wisten de dames op een gezellige manier met elkaar activiteiten te ondernemen. Zo vond er een drag queen karaoke plaats in de Amstel 54, konden de dames heerlijk ontspannen tijdens een bezoek aan de sauna en werd er een feestavond georganiseerd in de Amsterdamse Supperclub! Als kers op de taart werd gister, in de Amsterdamse Stadsschouwburg, een heuse drag fotoshoot georganiseerd tijdens de Drag Queens United. En laat Gossipgay daar nou net bij aanwezig zijn geweest.

Bij de ingang van het monumentale pand staan een aantal drags met een sigaret in de hand te genieten van het warme lentezonnetje. Toeristen stappen midden op het fietspad van hun gekleurde fietsen af om foto’s te schieten van de opvallende verschijningen. Binnen in het pand voelen we ons als in een Katy Perry videoclip: kleuren, glitters, creativiteit, noem het maar op! Eén voor één worden de drags naar boven begeleid om een individuele fotoshoot te doen. Galore geeft tips en aanwijzingen aan de modellen om zo ‘fishy’ mogelijk op de foto te staan.

DQU1Als alle veertig drags aan de beurt zijn geweest is het tijd voor een groepsfoto! Met veertig verschillende, unieke maar ook zeer aanwezige ego’s is dat nog best een hele opgave. De dames worden zorgvuldig gepositioneerd maar hebben moeite hun aandacht bij de fotograaf te houden. Logisch natuurlijk als je met tientallen collega’s kunt bijpraten over de fijne kneepjes van het vak. Wanneer één van de aanwezige omstanders roept: ”ja, dit ziet er wel leuk uit” draaien alle hoofden haar kant uit. Even is het muisstil waarop één van de drags roept: ”Leuk? Daar doen we het niet voor! Weet je hoe lang ik met mijn make-up bezig ben geweest?”. En precies dat gevoel snapt Gossipgay, een drag queen is niet zomaar leuk! Nee, een drag queen is fierce en fabulous!

Wanneer enkele foto’s geschoten zijn en de opstelling meermaals aangepast is wordt het tijd voor een heerlijke borrel! En waar kan dat nou beter dan op het terras van de Amstel 54?

Helaas kunnen we de groepsfoto wegens copyright rechten nog niet plaatsen! Maar mocht je nieuwsgierig zijn naar 40 drags in één foto houdt dan goed de Facebookpagina van Lady Galore in de gaten! 

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *