VIDEO: De Eurovisie Bookmaker top 10

Op 14 mei 2016 vindt de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 plaats. Drieënveertig landen gaan, in Stockholm, de strijd met elkaar aan om ‘het beste liedje’. Een goede graadmeter van het succes van de nummers is te meten aan de hand van de bookmakers. Zij zitten ieder jaar weer be-hoor-lijk in de buurt van de uiteindelijke uitslag! 

Omdat ook wij wel snappen dat je absoluut geen zin hebt om 43 (songfestival)nummers te moeten beluisteren, hebben we de top 10 volgens de bookmakers op een rijtje gezet. Wat een boel shit zit er – ook dit jaar – weer tussen de kanshebbers . Saillant detail: onze eigen Douwe Bob zou in het midden blijven steken, op plaats 22.

1. Rusland – You Are the Only One

Waarom dit nummer nu op één staat snappen wij niet zo goed… Behalve het refrein slaat dit lied bij ons weinig aan. Ach, zanger Sergey Lazarev heeft in ieder geval wel een creatieve videoclip!

2. Zweden – If I Were Sorry

God-oh-god… Wat zit er toch in dat water bij die Zweden? Zanger Frans is een genot om naar te kijken en zijn nummer ‘If I Were Sorry’ klinkt lekker, nietwaar?

3. Kroatië – Lighthouse

Zangeres Nina Kraljic klinkt ‘oké’ maar is – als je het ons vraagt – weinig vernieuwend. Dit nummer mist pit… Maar joh, ‘Lighthouse’ gooit hoge ogen bij de bookmakers dus who cares?

4. Australië – Sound of Silence

Huh, wat?! Wij dachten dat de deelname van Australië vorig jaar eenmalig zou zijn! Het begrip ‘Eurovisie Songfestival’ wordt steeds breder getrokken… ‘T zal zangeres Dami Im een zorg zijn: zij staat met haar powerballad ‘Sound of Silence’ op de vierde plaats bij de bookmakers.

5. Letland – Heartbeat

Het nummer ‘Heartbeat’ van zanger Justs komt behoorlijk langzaam op gang… Het is net als een kleine rivier: het water kabbelt maar een beetje voort. Dit lied is absoluut niet één van onze favorieten…

6. Frankrijk – J’ai Cherché

Het nummer van Frankrijk, gezongen door Amir, is bijzonder! De coupletten zijn Franstalig maar het refrein is Engelstalig. Een vrolijk nummer dat lekker in het gehoor ligt! Yooouuuhooooou! 

7. Azerbeidzjan – Miracle

Dit nummer heeft een simpel maar pakkend refrein. Zangeres Samra Rahimli doet ontzettend haar best in de videoclip maar irriteert ons toch mateloos… Meid, we worden nerveus van die continue blik in de camera!

8. Servië – Goodbye (shelter)

Mix Adelle, Amy Winehouse en Caro Emerald met elkaar en je krijgt de Servische zangeres Sanja Vucic. Qua stem is ze krachtig maar ze kan natuurlijk niet tippen aan de eerder genoemde wereldsterren.

9. Cyprus – Alter Ego

Het nummer van Minus One heeft – in vergelijking met de kandidaten hierboven – in ieder geval een eigen sound… Of ’t echt ons geluid is: neuh, niet echt…

10. Oekraïne – 1944

Behalve dat zangeres Jamala een flinke statement lijkt te willen maken tegen de huidige bemoeienis van Rusland met de Krim, doet dit lied ons weinig. Zelf lijkt ze in ieder geval wel te genieten van haar eigen optreden!

Deel op Google Plus

Een Reactie

 1. Over Wit Rusland en Nederland ben ik voor mijzelf heel duidelijk:
  Douwe Bob maakt met Slow down dezelfde fout als Trijntje Oosterhuis vorig jaar
  herhalen, herhalen en nog eens herhalen Boring!
  Ivan hetzelfde laken een pak en hij denkt wel naakt op het podium te mogen zingen.
  De aanwezigheid van wolven was al afgewezen. Dan maar een oplossing als
  waar Måns Zelmerlöw vorig jaar terecht mee won.
  Mijn grootste fsvoriet is en blijft Nicky Byrne – Sunlight ( Ierland)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *