BLOG: Gran Canaria ademt regenboogkleuren


image De drie stappen die ik naar het zwembad moet zetten, voelen als kilometers: alle mannelijke hoofdjes rondom het zwembad kijken op terwijl ik mezelf het water in ‘plons’. Ja, Gran Canaria is zo gay als ’t maar zijn kan… Daar ben ik inmiddels wel achter.

Het avontuur begon een aantal maanden geleden, toen mijn vriend dit resort als ‘onze vakantiebestemming’ uitkoos. Mijn vakantiegevoel bleek nog ver te zoeken dus na enkele vluchtige blikken op het computerscherm ging ik akkoord… Het Axel Beach Hotel in Maspalomas zou onze uitvlucht vanuit het koude en regenachtige Amsterdam worden!

Noem mij naïef, maar bij de naam ‘Axel’ dacht ik niet direct aan de homohotelketen die bijvoorbeeld ook in Berlijn en Barcelona gevestigd is. Dus toen ons vliegtuig contact maakte met de dorre en droge grond van Gran Canaria was ik blij verrast zoveel homovlaggen te zien wapperen…

Eenmaal bij het hotel gearriveerd viel het kwartje langzaam maar zeker: banners met halfnaakte mannen, tientallen brochures vol (mannelijke) masseurs, een homoseksuele receptionist… Dit eiland ademt de regenboogkleuren!

Binnen het met groen bedekte hekwerk van dit hotel opent zich een geheel nieuwe wereld: hier zijn het niet de hetero’s die de scepter zwaaien, dit is onmiskenbaar ‘gayground‘. Het enkele verdwaalde heterokoppel dat enigszins ongemakkelijk aanschuift aan het helderblauwe zwembad lijkt zich al snel te realiseren hoe het voor een homokoppel in ‘de normale wereld’ moet zijn.

imageVerwacht in de kamers geen extreme luxe, zoals in het Axel Hotel in Barcelona vermoedelijk wel ’t geval is. But who cares: het bed is groot, de hoofdkussens zijn fijn en het balkon is comfortabel. Daarnaast maakt het zwembad een boel goed! Denk aan een groot aantal vrije (én gratis, we blijven tóch Nederlanders) ligbedden, afgetrainde gasten, luchtbedden, een sauna en stoombad.

En wat blijkt; niet slechts dit hotel is erg homoseksueel georiënteerd, het gehele gebied kenmerkt zich door gayclubs, homobarren en goed betaalbare cocktailrestaurants!

Deze wereld is een wereld die je als homoseksuele man bijna niet meer zou willen verlaten. De vrijheid die hier heerst zou op elk continent, in elk land, in elke stad, in elk dorp ter wereld zo moeten zijn. Op vakantie ben je op zoek naar ontspanning, en wat is er nu meer ontspannen dan jezelf te kunnen en mogen zijn! Je zou je bijna gaan afvragen wat een homoman zich nog meer zou kunnen wensen…

Benieuwd naar Gran Canaria of het Axel Beach Hotel? Klik dan vooral hier voor meer informatie! Ohja, en een tip voor elke (vrijgezelle) homoman die dit eiland bezoekt: download vooral Grindr!

Deel op Google Plus

Een Reactie

  1. Nou wij komen al op Gran Canaria sinds de jaren 80 en toen was het ook al the gay place to be.
    Nog geen hotel Axel maar wel Beach Boys Bungalows (opgezet door de gaykrant).
    Ons plan is om straks permanent op Gran Canaria te gaan wonen.
    Ben wel verbaast dat je niet op de hoogte was van the gay island.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *