Henny Huisman vandaag gekroond tot homovader

QueensheadVandaag werd TV-presentator Henny Huisman uitgeroepen tot ‘Homovader 2015’, een titel die nog niet eerder vergeven werd. Huisman gaf eerder dit jaar zelf al aan graag op te willen komen voor de LHBT-gemeenschap. Naast de titel ‘Homomoeder’ – die ieder jaar wordt uitgereikt door Gay.nl – vond Henny zelf het nu eens tijd voor een ‘Homovader’. 

The Queen’s Head

In het Amsterdamse café ‘The Queen’s Head‘ – what’s in the name? – werd Henny vandaag officieel door organisatie Picture This 4 ‘gekroond’ tot homovader. Vol trots staat hij op het podium en geeft hij toelichting op zijn – omstreden – titel: ”Ik doe dit echt niet als stunt want ik heb het druk genoeg! Ik doe dit om te kunnen helpen. Als er ‘homomoeders’ zijn moet er ook een ‘homovader’ zijn”. Nadat hij de titel in ontvangst heeft genomen licht Henny aan Gossipgay.nl toe: ”Het voelt heel goed, ik vind het hartstikke leuk en ik ga mijn best doen!”. 

Tegenstand(ers)

Toen Henny Huisman zich publiekelijk uitsprak en aangaf graag homovader te willen worden, bleek niet iedereen het daar mee eens. Opmerkingen zoals ‘Hij is niet eens homo!‘ of ‘Hij doet het alleen maar voor de aandacht‘ leken meer regel dan uitzondering. Wij willen voor eens en voor altijd af van die negatieve houding. In het ergste geval doet Henny het puur om de aandacht, maar hebben wij – als LHBT-gemeenschap – daar dan geen baat bij? In tegenstelling tot een groot aantal andere bekende Nederlanders toont Henny zich wél actief in te willen zetten… Daar kan, als je het ons vraagt, nooit iets mis mee zijn! Televisiepersoonlijkheid Viola Holt, die de titel(s) mocht uitreiken, vertelt: ”Henny is voorzitter van COC Orpheus in Den Haag en hij heeft bijvoorbeeld in Tilburg homoparen in het – onecht – getrouwd. Als mensen niet op de hoogte zijn van wat hij zoal voor de homogemeenschap (heeft) betekent moeten mensen maar eens op het internet surfen! Kijk eens naar wat iemand wél al heeft gedaan.”. 

Henn1Oók een homomoeder

Opvallend is dat, naast de homovader, ook een homomoeder werd gekroond. Deze eer ging naar Jose Hoebee (bekend van de meidengroep LUV). De kroning staat overigens geheel los van de jaarlijkse homomoeder verkiezing van website Gay.nl.  Jose vertelt ons: ”Dit is voor mij natuurlijk een enorme verrassing! Ik denk dat wel 98% van mijn mannelijke vrienden homoseksueel is. Hoe dat komt weet ik eigenlijk niet… De grootste fans van Luv zijn natuurlijk wel de homo’s!”. Hoewel ze zeer blij is met de ‘kroon’ geeft ze ook te kennen dat een ‘homomoeder’ eigenlijk niet nodig zou moeten zijn: ”Hartstikke lief en leuk dat ik als gayqueen gekroond ben maar het zou niet zo nodig moeten zijn. Iedereen is zichzelf: of je nu homo, lesbisch of biseksueel bent, het moet niet uitmaken! Het is zonde dat er zo’n nadruk op moet worden gelegd”. 

Hoe dan ook lijkt het alsof wij homoseksuelen het komende jaar niet zonder ‘vertegenwoordigers‘ hoeven te zitten. Heb je niks met dit soort verkiezingen, denk dan gewoon: ”Baat het niet dan schaadt het niet”. Ben je een groot fan van één van onze vertegenwoordigers, zie het dan als ‘versterking‘. Dit zijn personen die – hopelijk – in de media op gaan komen voor de algehele LHBT-gemeenschap!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *