NIEUWS: Homostel ernstig mishandeld in Arnhem

Op verschillende nieuwspagina’s lees ik vandaag het trieste nieuws van Jasper Vernes-Sewratan (35) en Ronnie Sewratan-Vernes (31). Hun stapavond veranderde in een ware nachtmerrie toen het koppel hand in hand liep naar huis liep na een leuke stapavond en Ronnie met een betonschaar werd mishandeld.

De jongens waren hand in hand op weg naar huis vanuit poppodium Luxor Live in Arnhem. Op de website van RTL Nieuws is te lezen: ”We laten bijna nooit in het openbaar zien dat we een relatie hebben, maar we hadden wat gedronken, het was donker op straat en er waren bijna geen mensen, dus hielden we elkaars hand vast.”.

Er leek niets aan de hand totdat ze bij de Nelson Mandelabrug kwamen. Daar stond een groep van 6 tot 8 jongeren. Jasper omschrijft: ”Volgens mij waren het Marokkanen. Ze begonnen te schreeuwen: vies, vuil, homo’s, dat soort kreten. We riepen wat terug en liepen door, maar ineens kwamen ze achter ons aan.”.

Voor beide heren het wisten werden ze het slachtoffer van een verschrikkelijke hate crime waarbij Ronnie zijn voortanden uit zijn mond werden geslagen met een betonschaar. In het ziekenhuis is zijn lip uiteindelijk gehecht. Er bleken vier voortanden uit zijn mond te zijn geslagen, een vijfde tand bleek gedeeltelijk te zijn afgebroken. Jasper heeft door het gevecht kneuzingen in zijn rug en knie opgelopen en hij heeft een bloeduitstorting bij zijn ribben.

Inmiddels is het hartverscheurende Facebookbericht van Jasper al duizenden malen gedeeld op sociale media. En ondanks dit bericht, zijn er anno 2017 nog steeds mensen die niet lijken te begrijpen dat de homogemeenschap zich keer op keer bedreigd voelt… En niet zonder reden blijkt helaas maar weer.

Deel op Google Plus

Een Reactie

  1. Zie je maar weer, hadden wij homo’s dus toch maar massaal voor wilderts moeten stemmen, Zolang we niks doen, zal dit soort aanvallen alleen maar toenemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *