Interview met Courtney Act

Courtney1Ze is platinablond, heeft een geweldige stem én doet zowel de homo- als heteromannen omkijken… We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Courtney Act! Deze fishy drag queen behaalde de top 3 van het (tot dusver) meest succesvolle seizoen van RuPaul’s Drag Race waarin zij het opnam tegen Bianca del Rio en Adore Delano. Courtney is volgende week – op 5 én 6 april – te zien tijdens ‘RuPaul’s Drag Race: Battle of the Seasons’ in de Amsterdamse Melkweg, maar maakte graag wat tijd vrij om vooraf met ons te bellen! 

[ TO READ THE INTERVIEW IN ENGLISH: CLICK HERE ]

Vriendin, waar was je nou vorig jaar? Je zou in Amsterdam komen optreden maar wij kregen te horen dat je de show last-minute hebt gecanceld
Ik heb niets geannuleerd!

Heeft iemand anders zomaar jouw show geannuleerd?
Ik weet het niet, maar ik was het niet… Ik keek er juist heel erg naar uit om naar Amsterdam te komen en ineens werd het geannuleerd…

F*ck those bitches!
Ik weet het: ‘amen to that!’. Ik ben nog nooit in Amsterdam geweest. Nouja, ik ben één keer op het vliegveld geweest waar ik stiekem ‘verliefd’ ben geworden op een hele knappe jongen!

De Nederlandse jongens zijn ook leuk!
Precies, gelukkig spendeer ik volgende week een aantal dagen in Amsterdam.

Heb je ook al plannen gemaakt in onze hoofdstad?
Uhm… ik denk het nog niet echt.

Je collega’s zijn vaak terug te vinden in Club NYX na de show… Heb je daar al iets over gehoord?
Nee, ook daar heb ik nog niets over gehoord. Ik heb wel iets gehoord over… Wie is nu die drag queen in Amsterdam waar iedereen zo van houdt?

[ Sharon Needles schreeuwt op de achtergrond ]: MAYDAY!

Klopt! Eén van Nederlands’ meest succesvolle drag queens… Jij hebt haar dus nog niet eens ontmoet?
Nog niet, maar iedereen heeft het constant maar over Diva Mayday.

”Iedereen heeft het constant maar over Diva Mayday.”

Vertel, wat werd er gezegd? Nog vunzige roddels?
Ik heb eigenlijk alleen maar gehoord dat ze behoorlijk cool is.

Hmmm, dat is wel heel positief! Heb je niet iets wat spannender is?
Het is allemaal positief… We hebben het alleen maar plezierig tijdens deze show! Violet Chachki en ik hebben de komende 24 uur een afspraak: zij is meer dankbaar en ik maak geen sarcastische opmerkingen. Ik probeer dus dit etmaal heel erg lief te zijn.

Pfoeh… pittige uitdaging! Wat kunnen we eigenlijk van jou verwachten tijdens Battle of the Seasons in de Melkweg?
Ik heb een ontzettend groot kostuum ingepakt dat ik heb gedragen tijdens RuPaul’s Drag Race. Het kostte me flink wat moeite om die outfit hier te krijgen…

Welke outfit is dat?
Ik wil de verrassing nog niet verpesten. Kijk even op mijn sociale media… Dan kun je het vast ontrafelen! De koffer waar de outfit in zit is zo groot dat ‘ie eerst niet eens mee mocht in het vliegtuig. Ik dacht: ‘’Nou, kan ik die outfit weer terug naar huis sturen’’, maar gelukkig kon ik ‘m meenemen tijdens een latere vlucht.

Wij zijn erg benieuwd! Zing je eigenlijk ook nog iets tijdens de show?
‘Tuurlijk! Ik zing mijn eigen nummers ‘Kaleidoscope’, ‘Ugly’ en nog wat andere dingen.

Yasss! Wij kunnen niet wachten om je nu dan eindelijk live te zien optreden! Even iets anders: kijk je op dit moment ook seizoen 8 van RuPaul’s Drag Race?
Nog niet! Ik heb het wel op mijn computer staan en wilde het gisterenavond gaan kijken maar heb alleen nog maar de eerste twintig minuten kunnen zien. Ik heb de indruk dat het hetzelfde script met een andere cast is, nietwaar?

Heb je in die eerste twintig minuten al kunnen inschatten wie jouw favorieten zullen zijn?
Ik houd van Bob the Dragqueen en Naomi Smalls greep ook mijn aandacht. Oh, en Thorgy Thor komt ook wel leuk over. Ik hoop dat ik vanavond iets meer kan gaan terugkijken.

Interessante keuze… Op de sociale media zijn veel fans weg van Acid Betty: daar hoor ik je niet over?
Ik heb haar een aantal jaren geleden wel eens gezien in een of andere webserie over drag queens in New York. Niemand lijkt haar echt aardig te vinden, dat is wat ik erover denk te weten.

”Niemand lijkt Acid Betty echt aardig te vinden…”

Ze komt inderdaad wel een beetje over als een b*tch, maar ach: haar presentatie is creatief! Jij staat bekend als een echte fishy queen, watvoor advies zou jij beginnende travestieten willen geven?
Tja, toen ik er mee begonnen ben… begon ik gewoon! Het gebeurde gewoon: ik dacht er niet echt over na. Ik ging ineens naar een feestje als drag queen.

Over welke periode praten we nu?
Sinds drag queens ook op televisie zijn is het ineens zo aanwezig… Ik begon in 2000: na dat feestje kon ik er ook niet meer mee stoppen. Ik herinner me wel dat ik op psychotische wijze mijn pruik een keer heb verknipt omdat ik het gevoel had dat ik me niet als vrouw mocht verkleden maar: ‘You can’t keep a good bitch down!’’. Ik heb dus maar een nieuwe pruik gekocht en ben er weer mee doorgegaan!

Hoe reageerden vrienden en familie daar op?
Mijn vrienden wisten het wel van me: dat waren allemaal travestieten. Op een avond vertelde ik het gewoon aan mijn familie. Ik kwam openlijk ‘uit de kast’ als travestiet door mijn deelname aan Australian Idol. Mijn familie was erg ondersteunend.

Fijn om dat te horen! Inmiddels vlieg je de wereld rond als professioneel drag queen. Heb jij eigenlijk wel eens bijzondere ervaringen gehad tijdens – of ná – een optreden?
Hmmmm… Daar moet ik eens even over nadenken… Ik heb mijn been een keer gebroken, dat was behoorlijk klote! Maar dat was niet op het podium hoor! Slecht verhaal eigenlijk…

Weinig smeuïg inderdaad! Nooit een raar verzoek gekregen van een fan?
Dat wel! Soms vragen fans of ik hun lichaam wil signeren zodat ze het kunnen laten tatoeëren… Dat is iets waar ik wel een beetje bang van wordt: het voelt als een eer maar ik bedenk me ook altijd dat een tatoeage iets is wat je voor altijd bij je draagt.

”Fans vragen me wel eens om hun lichaam te signeren zodat ze het kunnen laten tatoeëren.”

Heftig, dat mensen dat echt durven te vragen…
Ja, vooral aan deze kant van de wereld doen de fans dat soort verzoeken. Ze tonen me ook wel eens die tatoeages en dan denk ik bij mezelf: ‘’Ik kijk er naar uit om jullie over tien jaar te zien met de cover-up tatoeages die er dan overheen zijn geplaatst’’.

Hahahaha! Je weet nooit welke verzoeken de fans in Amsterdam je zullen gaan voorleggen!
Ik heb er zin in! Ik zie jullie allemaal graag volgende week!

Wil jij Courtney Act ook graag live zien tijdens ‘RuPaul’s Drag Race: Battle of the Seasons’ in de Amsterdamse Melkweg? Dan heb je geluk! Hoewel de eerst show, op 5 april, is uitverkocht zijn er nog een aantal kaarten beschikbaar voor de tweede show op 6 april! Klik dus snel hier om je tickets te bestellen!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *