Interview met Dana International

Foto: Kim Out Photography voor Gossipgay.nl

Foto: Kim Out Photography voor Gossipgay.nl

Het zondagmiddag zonnetje schijnt fel op onze toet terwijl we, vanaf het balkon van het NH Caransa, over het overvolle Rembrandtplein uitkijken. Internationaal superster en tevens winnares van het Eurovisie Songfestival (’98), Dana International, wordt met veel bombarie aangekondigd waarna het publiek compleet uit z’n plaat gaat. De transseksuele zangeres zingt vol pit enkele bekende nummers waaronder natuurlijk haar wereldwijde hit ‘Diva‘. Enkele minuten later staat Dana samen met ons op het balkon en spreken wij met haar. Have fun reading ‘Interview met Dana International‘. 

Prachtige Dana, hoe is het om hier tijdens de Amsterdam Gay Pride te zijn?
Het is niet mijn eerste keer hier in Amsterdam, het is alweer de vierde keer. Ik ben hier 17 jaar geleden al eerder geweest, ik heb al zoveel mooie plekken hier mogen zien. Ik bedank God dat jullie mij nog steeds kunnen herinneren en mij nog steeds willen uitnodigen om een feestje te vieren in deze prachtige stad! 

Gisteren zagen we je al even voorbij komen tijdens de Canal Parade op de Joodse boot, vertel ons eens iets over die ervaring?
Het was waanzinnig! Ik voelde me verplicht om mezelf te laten zien op de Joodse boot en ik voelde me trots Israel op deze manier ook op een andere manier positief belicht wordt. De meeste mensen weten namelijk niet eens hoe liberaal de meeste Israëliërs zijn; hoe accepterend en liefdevol zij zijn. In de kranten van tegenwoordig worden alleen de negatieve kanten van Israël belicht. Ik word er gewoon moe van, begrijp je? Ze zouden de LHBT-gemeenschap eens wat meer problemen moeten laten oplossen, wij zijn immers met niemand in gevecht. Ik hou van elk soort mens: Arabieren, christenen, noem het maar op, wie of wat je ook maar mag zijn. Zodra je accepterend bent naar elkaar zullen er ook veel minder problemen zijn. De problemen beginnen echt met extremisten. 

En die extremisten zie je natuurlijk overal voorop de nieuwspagina’s…
Overal ter wereld! Als religie te sterk is komen er problemen. We moeten politiek echt proberen te scheiden van religieuze achtergrond. 

En dan vergeten mensen dat Tel Aviv toch één van de grootste homosteden ter wereld is, nietwaar?
Ja, absoluut!

Foto: Kim Out Photography voor Gossipgay.nl

Foto: Kim Out Photography voor Gossipgay.nl

Treed je daar ook nog vaak op in het nachtleven?
Ja. Ik heb zoveel extreme, gekke en leuke dingen gezien dat niks mij meer verrast. Ik ben op de laagste- maar ook de hoogste plekken ter wereld geweest. Ik moet eigenlijk gewoon m’n mond houden over wat ik gezien heb, ik bewaar al die geheimen gewoon voor mijn boek, mijn biografie.

Maar Dana, wanneer kunnen we nou weer een nieuw album van je verwachten? Je laatste album dateert uit 2007!
Over een paar maanden! Ik ben de afgelopen periode druk bezig geweest met het presenteren van een tv-show. Die show werd maar uitgesteld en uitgesteld! Maar nu ga ik keihard aan mijn album werken. Daarnaast kan ik je een nieuwtje geven dat ik deze winter Cruella de Vil zal gaan vertolken. Ik zal als haar gaan optreden in een theater in Tel Aviv. 

Té gek meid! Nog één laatste vraag, als jij een boodschap zou kunnen meegeven aan alle LHBT’s en fans in Nederland betreffende hun seksuele geaardheid of genderidentiteit, wat zou je hen dan willen vertellen?
ONLY DEAD PEOPLE SHOULD BE IN A CLOSET! Alleen als je dood bent hoor je in een kist of kast te liggen! 

Naast Dana International sprak Gossipgay ook met Songfestival winnares Emmelie de Forest! Dat interview lees je hier! Meer foto’s zien? Kom dan naar onze Facebookpagina.

 

 

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *