Interview met Doutzen Kroes

doutzen-kroes-victorias-secretNederlands’ topmodel Doutzen Kroes; wie kent haar eigenlijk niet? Doutzen stuurde anno 2003 enkele vakantiefoto’s naar modellenbureau Paparazzi Model Management. Hoe had zij ooit kunnen weten dat ze zich zou ontpoppen tot één van ’s werelds best betaalde modellen! Kroes behaalde écht wereldfaam door een van de gezichten te worden van lingeriemerk Victoria’s Secret. Op dit moment vliegt Doutzen de wereld rond voor photoshoots, heeft ze een gezin bestaande uit DJ Sunnery James en zoontje Phyllon Joy, en is ze ambassadrice van Dance4Life! Tijd voor een interview met ons all-time favoriete model… Tijd voor een interview met Doutzen Kroes! 

 

Je wordt door de media vaak omschreven als ‘the girl next door’. Word je daar nooit moe van? 

Tijdens mijn photoshoots kan ik regelmatig een ander imago aannemen! Als ik dan eenmaal thuis ben vind ik het eigenlijk ook wel weer heerlijk om gewoon mezelf te zijn.

 

Jij bent in de modewereld, waarschijnlijk, vaak omringd met homo’s; wat betekenen zij voor jou?

Ik ben omringd door heel veel verschillende mensen en ik vind het belangrijk dat iedereen zich kan uitdrukken zoals hij of zij dat zelf wilt. Dan maakt het me niet uit wat voor seksuele voorkeur iemand heeft!

 

Hoe vind jij het om te zien dat de rechten van homo’s wereldwijd verslechteren?

Verschrikkelijk natuurlijk! Ik vind dat iedereen dezelfde rechten zou moeten hebben, waar je ook vandaan komt, of je man bent of vrouw, of wat voor seksuele voorkeur je dan ook hebt.

 

Je bent ambassadrice van Dance4Life. Heb je wel eens gedacht om je bekendheid te gebruiken om op te komen voor de rechten van homoseksuelen?

Via Dance4Life maak ik me hard voor de rechten van jongeren, ALLE jongeren. Bij Dance4Life vinden we het belangrijk dat er voor iedereen goede informatie is over seksualiteit.

 

Doutzen-Kroes-main-visualJe hebt een prachtige zoon, Phyllon Joy. Hoe ga jij/gaan jullie hem als hij ouder is voorlichting geven over seksuele diversiteit?

We zullen hem zo goed mogelijk voorlichten. Over seksuele diversiteit, maar natuurlijk ook allerlei andere onderwerpen die met seksualiteit te maken hebben. En dat is natuurlijk best lastig als ouder, want wie wil daar nou van z’n ouders over horen? Ik hoop dan ook dat tegen de tijd dat Phyllon tiener is er nog steeds initiatieven als Dance4Life bestaan, die op een aansprekende manier contact weten te maken met jongeren. Door gebruik van bijvoorbeeld muziek, dans en verhalen van leeftijdsgenoten.

 

Stel nu dat jouw zoon later zegt: ‘Mem, ik ben homo’. Hoe zou jij dan reageren?

Ik hoop vooral dat hij het gevoel heeft dat ie met alles bij ons terecht kan. En voor ons maakt het niet uit wat zijn seksuele voorkeur is!

 

Voor modellenwerk moet je stevig in je schoenen staan, je krijgt vaak te maken met afwijzing. Als seksuele minderheid heb je hier ook geregeld mee te maken. Heb jij tips voor lesbische- of homoseksuele jongeren om zelfverzekerder te worden?

Laat je niet kisten door afwijzingen en negativiteit, maar focus op het positieve! You’re worth it, haha!

 

In meerdere interviews heb je aangegeven wel interesse te hebben in een geweldige filmrol. Stel nou dat je een fantastisch script opgestuurd krijgt maar je in die rol een (actieve) lesbische vrouw moet spelen; zou jij de rol dan aannemen?

Ja, dat zou ik juist leuk vinden! Ik vind het leuk om rollen te spelen die ver van mezelf afstaan.

 

Er zijn vast en zeker veel lesbische of biseksuele vrouwen die posters van jou boven hun bed hebben hangen. Kijk jij ook wel eens, stiekem, naar andere vrouwen?

Niet stiekem, ik kijk natuurlijk ook naar mooie vrouwen om me heen, maar eigenlijk gewoon naar mooie mensen in het algemeen!

 

Is er eigenlijk een bekende vrouw waarvan jij zegt: ‘’met haar zou ik graag eens een beschuitje willen eten’’?

Rihanna!

Foto: Victoria's Secret Fashion Show

Foto: Victoria’s Secret Fashion Show

Even heel iets anders… Er zijn vast veel mannen en vrouwen die jaloers zijn op jouw prachtige uiterlijk! Schoonheid komt van binnen zeggen ze vaak. Toch vragen wij jou: ”wat is nou het beste beautyproduct voor schoonheid in een potje”?

Lumi Magique van l’Oreal, een super fijne foundation die je een natuurlijke en frisse look geeft!

 

Tot slot moeten we toch nog even klagen! Victoria’s Secret richt zich op lingerie voor vrouwen; wanneer komen die mannenlijnen nou eens een keer?

Ik zal het eens navragen [knipoog]!

  

 

 

 

Deel op Google Plus

2 Reacties

  1. Heel leuk artikel! Ook supergaaf dat Doutzen zo openlijk hierover praat!! Leuk!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *