Interview met Emmelie de Forest

Foto: Kim Out Photography voor Gossipgay.nl

Foto: Kim Out Photography voor Gossipgay.nl

Tijdens het slotfeest van de Amsterdam Gay Pride 2014 spreken wij de winnares van het Eurovisie Songfestival 2013, Emmelie de Forest. De inmiddels 21-jarige zangeres scoorde wereldwijd een hit met het nummer ”Only Teardrops’‘ en weet met haar nummers nog steeds een internationaal publiek te bereiken. Vanaf het balkon van NH Caransa, op het Rembrandtplein, genieten we voor het interview van het publiekelijke optreden van de populaire zangeres. Nog geen 10 minuten na haar optreden komt ze naar ons toegelopen en kijken we samen uit over duizenden feestgangers. We praten met haar over de Gay Pride en haar muziek. Je leest het exclusief bij ons in ‘Interview met Emmelie de Forest‘.

Hoe vind je dit nou? Al die feestgangers hier tijdens de Amsterdam Gay Pride 2014?
Oh, het is zo geweldig! De atmosfeer tijdens Gay Pride is altijd zo ontzettend speciaal! Dit is mijn tweede keer in Amsterdam maar wel de eerste keer tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ik heb al opgetreden tijdens de Pride’s in Kopenhagen en Stockholm, ik heb altijd waanzinnig veel plezier!

Wow! En heb jij dan ook een speciale reden om op te treden tijdens Gay Pride’s wereldwijd?
Ja, ik krijg zoveel steun vanuit de homogemeenschap en ze houden zoveel van het Songfestival! Die steun voel ik ook wanneer ik op het podium sta, er is een geweldige sfeer en energie aanwezig. Mensen staan altijd te juichen.

Gebeurt dat bij een heteropubliek niet?
Het is wel anders. Misschien dat hetero’s minder hun emoties en plezier tonen dan een homopubliek. Die sfeer van de homo’s in het publiek is écht wel belangrijk en fantastisch, [ik hou van] die energie! 

Die energie ervoer je vast ook wel tijdens het winnen van het Eurovisie Songfestival? Watvoor een impact heeft dat op jou gemaakt?
Oeh, na het Eurovisie Songfestival is er zo ontzettend veel gebeurd! Ik heb vlak na het Songfestival een album uitgebracht en album nummer twee is alweer onderweg. Op 18 augustus komt mijn nieuwe singel, ‘Drunk Tonight’, uit dus daar ben ik nu druk mee bezig. Ik heb zojuist de videoclip opgenomen…

Kun je ons daar al iets meer over vertellen?
Natuurlijk! Ik heb het nummer vandaag ook gezongen tijdens mijn optreden. Het gaat over een ervaring die ik heb gehad met een ex-vriendje die me opbelde en me vertelde dat hij van me hield en me vertelde dat hij me terug wilde. Eigenlijk was hij gewoon stomdronken en had hij medelijden met zichzelf. Vandaar die titel, ‘Drunk Tonight‘.

Jeetje, jij schrijft wat af over je ex-vriendjes! Ging ‘Only Teardrops’ ook niet over een verbroken relatie?
Die betekenis kan het lied inderdaad hebben! Maar er zijn zoveel betekenissen mogelijk achter de tekst van het lied. Het kan gaan over een relatie maar ook over alle gevechten en oorlogen die momenteel gaande zijn in de wereld. Het gaat over hoe verkeerd het allemaal kan lopen als je elkaar niet juist behandelt. Het kan dus op zoveel verschillende manieren worden geïnterpreteerd. 

''Dana International & Emmelie de Forest'' Foto: Kim Out Photography voor Gossipgay.nl

”Dana International & Emmelie de Forest”
Foto: Kim Out Photography voor Gossipgay.nl

Lieve Emmelie, als je een boodschap zou mogen overbrengen aan alle Nederlandse LHBT’s en fans, wat zou je ze dan willen zeggen?
Ik zou daar zo makkelijk een antwoord op kunnen geven maar de realiteit is dat het altijd zo moeilijk kan zijn om écht jezelf te kunnen zijn. Ik ken dat gevoel van niet jezelf kunnen zijn namelijk ook. Toch wil ik iedereen aanraden om nooit bang te zijn. Ik bedoel, ik ken die angstreactie zelf ook, ik wilde altijd mijn eigen ding doen met mijn muziek maar mensen kunnen zo veroordelend zijn als je ‘anders’ durft te zijn. En veroordelende mensen haat ik echt. Ik weet niet of het makkelijker is in een grote stad om jezelf te zijn maar als je uit een kleiner dorpje komt waar iedereen elkaar kent blijft het zo ontzettend moeilijk! Ik wil tegen iedereen zeggen: geef nooit op en wees wie je wilt zijn. Volg je dromen, zelfs wanneer mensen je vertellen dat je het niet goed doet. Hoewel het natuurlijk altijd moeilijk blijft om niet naar hen te luisteren als je je somber voelt. En ook die somberheid heb ik meermaals ervaren. Misschien geef ik nu wel een advies dat iedereen alsmaar noemt maar dit is hoe ik het voel. 

Naast Dana International sprak Gossipgay ook met Songfestival winnares Dana International! Dat interview lees je hier! Meer foto’s zien? Kom dan naar onze Facebookpagina.

 

Deel op Google Plus

Een Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *