Interview met Violet Chachki

Violet+Chachki+RuPaul+Drag+Race+Season+7+Premiere+8u6jS-nMJE0lEnkele aantal jaren geleden begon ze met haar professionele drag carrière maar inmiddels heeft Violet Chachki wereldwijde faam. Met outfits to die for, een taille waar je u tegen zegt en de titel van ‘Next Drag Superstar’ kun je niet meer om Chachki heen. Op zowel 5 als 6 april is deze glamorous dragqueen in Amsterdam te zien tijdens ‘RuPaul’s Drag Race: Battle of the Seasons’ in de Melkweg. Tijd voor ons om eens even telefonisch contact met haar op te nemen!

[ TO READ THE INTERVIEW IN ENGLISH: CLICK HERE ]

Violet, waar bevindt je je nu op deze wereld?
We bereiden ons op dit moment voor op de show van vanavond in Birmingham. Ik had zojuist de meet-en-greet met de fans en ze waren zo geweldig en lief! Het voelt als een supergoed publiek dus ik heb er zin in.

Nog gefeliciteerd met de overwinning tijdens seizoen 7 van RuPaul’s Drag Race! Wat voor gevoel kreeg je, toen RuPaul jouw naam uitsprak?
Ik was gechoqueerd. Het was natuurlijk ook wel een pittige top 3 met Ginger Minj en Pearl. De hele ervaring die ik heb overgehouden aan de show is waanzinnig.

Had je eigenlijk verwacht dat jij zou winnen?
Weet je, ik verwachtte eigenlijk helemaal niets. Het is gewoonlijk al behoorlijk choquerend als je je eigen naam uit de mond van RuPaul hoort komen, dus als dat ook nog eens samengaat met het woord ‘winnaar’ is dat waanzinnig.

”Het is gewoonlijk al behoorlijk choquerend als RuPaul je naam uitspreekt”

En toch: op de sociale media heb je veel fans maar ook een groep tegenstanders die vinden dat RuPaul de verkeerde winnaar heeft gekozen…
Iedereen krijgt wel eens kritiek, dat hoort er een beetje bij. Ik haat het om te denken dat ik mezelf heb aangemeld voor kritiek door mezelf aan te melden voor RuPaul’s Drag Race: maar dat was wel zo. Iedereen heeft wel een mening. Als Ginger Minj of Pearl had gewonnen waren er vast ook mensen geweest die zouden hebben gezegd dat het onterecht was geweest. Het is wat het is…

Maar lees je dan ook al die nare opmerkingen?
Ik probeer niet alles te lezen. Ik heb perioden waarin ik wel dingen lees die me dan raken waardoor ik weer stop met doorlezen. Soms lees ik het dus wel, andere keren niet. Dat iedereen een mening heeft betekent niet per se dat die mening ook gevalideerd is.

Ach, waar maken we ons ook druk over: jij hebt gewonnen en zo is het! Laten we het eens hebben over de geweldige creaties die je droeg tijdens Drag Race. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik haal eigenlijk overal wel inspiratie vandaan. Ik houd heel erg van glamour dus elke outfit met een glamorous touch vind ik al snel leuk. Daarnaast haal ik bijvoorbeeld ook veel inspiratie uit Thierry Mugler en Galliano voor Dior.

Heb je nooit de kleding van een andere dragqueen willen stelen?
Niet per se van een andere kandidaat tijdens Drag Race. Er zijn wel een aantal dragqueens die ik volg op Instagram waarvan ik denk: ‘’wow, die zijn fierce en hebben geweldige kleding!’’. Ik moet denken aan een aantal queens in Spanje en Parijs met een waanzinnige garderobe en styling. Zij zijn ontzettend inspirerend voor me.

Je oogt eigenlijk ook wel een beetje als Dita von Teese. Is zij dan geen inspiratie?
Ja! Ik houd van haar, het is zo’n lieverd. Zij is een écht glamour icoon en ik respecteer haar heel erg omdat ze zo eigengevormd is. Ik vind het geweldig om met haar vergeleken te worden, dat mensen de overeenkomsten zien.

Je begon nog niet eens zo lang geleden met travestie, toch?
Klopt, ongeveer drie jaar geleden begon ik met mijn werk als een professioneel travestiet. In dragjaren ben ik nog behoorlijk jong.

Maakt dat het dan ook moeilijker tijdens RuPaul’s Drag Race?
Natuurlijk, als je jong bent en minder ervaring hebt dan de andere kandidaten zien zij je als ‘minder’. Dat maakt het wel wat moeilijker maar het is ook verfrissend en vernieuwend. Dat is iets wat soms wel ontbreekt bij de ‘oudere’ kandidaten.

Over ‘vernieuwend’ en ‘verfrissend’ gesproken: je bent ook een hele nieuwe weg ingeslagen door een muziekalbum uit te brengen onder de titel ‘Gagged’…
Ik houd van drag omdat het je de kans geeft om een compleet creatieve ervaring te hebben. Hoe mooi is het om je eigen muziek te maken die samengaat met hoe je je presenteert. Net zoals RuPaul in het verleden ook al deed: zij lanceerde haar eigen muziek om ‘compleet pakket’ te zijn. Ik wil ook zo allesomvattend zijn en mijn eigen creatieve kant kunnen uiten.

Betekent dit dat we nog meer muziek vanuit jouw kant kunnen verwachten?
Ik maak altijd wel wat aantekeningen op mijn telefoon voor potentieel toekomstige songteksten maar ik ben op dit moment nog niet met nieuwe muziek bezig: wie weet in de toekomst.

Op 5 april kunnen de Nederlandse fans jou zien tijdens ‘RuPaul’s Drag Race: Battle of the Seasons’ in de melkweg. Wat kunnen we verwachten van jouw act?
Ik heb een geheel nieuwe burlesque routine met aerial hoops die ik zal uitvoeren. Ik kan niet wachten totdat ik in Amsterdam ben!

Ben je al eens in Amsterdam geweest?
Nog nooit! Ik kan niet wachten om alles te gaan bekijken en de cultuur te kunnen ervaren. Ik heb al veel over de stad gehoord. Het kan niet anders dan dat ik, samen met de andere meiden, een geweldige ervaring zal hebben.

Heb je ook wel eens ‘minder geweldige’ ervaringen waarvan je denkt: ‘dit is vreemd’?
Ik heb wel eens een gekke ervaring gehad op een veerboot, volgens mij ergens bij Dublin. Tijdens de boottocht kreeg ik een massage maar ik had alleen een creditcard en er was geen pinautomaat. Blijk ik niet te kunnen betalen met een creditcard… De masseur besloot me te laten betalen in alcohol!

”Toen ik op een veerboot een massage besloot te nemen, liet de masseur me betalen in alcohol”

Nietwaar!
Jawel! Ze liet me naar het winkeltje te gaan om alcohol voor haar te kopen. Volgens mij was het een écht Iers meisje… Het was zo’n vreemde ervaring! Er zijn natuurlijk ook nog wel andere bizarre ervaringen maar die zijn nogal X-rated.

X-Rated? Vertel…
Dat kan ik niet, dat kan ik niet… Oh, sorry: ik moet bijna met de show beginnen!

Oké, nog één vraagje dan: als je beginnende dragqueens een advies zou moeten geven, wat zou dat dan zijn?
Ik zou zeggen: ‘doe het gewoon!’. Stop met wachten want als je het écht wilt doen en je ook écht een dragqueen bent, dan zal het natuurlijk aanvoelen. Zo vroeg één van de fans mijn advies omdat hij wilde starten met travestie. Hij was zo angstig om er überhaupt al naar te vragen, wat mij doet denken: ‘’Een dragqueen is niet angstig, die aarzelen niet.’’. Er is gewoon geen manier op direct ‘mooi’ te beginnen dus begin zelf met alles en presenteer je lekker trashy. Vanuit daar kun je jezelf gaan evolueren!

Lieveschat, bedankt voor je tijd en veel succes tijdens de show vanavond!
Bedankt! En ik kan écht niet wachten om alle fans in Amsterdam te ontmoeten.

Wil jij Violet Chachki ook graag live zien tijdens ‘RuPaul’s Drag Race: Battle of the Seasons’ in de Amsterdamse Melkweg? Dan heb je geluk! Hoewel de eerst show, op 5 april, is uitverkocht zijn er nog een aantal kaarten beschikbaar voor de tweede show op 6 april! Klik dus snel hier om je tickets te bestellen!

Deel op Google Plus

Een Reactie

  1. Violet is awesome!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *