Mans Zelmerlow: ”Douwe Bob, keep calm and sing!”

Een aantal maanden geleden spraken wij al even telefonisch met Eurovisie Songfestival hunk én -winnaar Mans Zelmerlow. De Zweedse artiest staat vanavond in poptempel Paradiso ter promotie van zijn internationale ‘Heroes Tour’. We konden natuurlijk niet anders dan hem te vragen naar zijn show, carrière maar ook de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2016: Douwe Bob! Zijn antwoorden? Die lees je nu al hieronder!  

Nou Mans, daar ben je dan weer in Amsterdam! Wat is je eerste impressie van de stad?
Ik ben hier natuurlijk al een aantal keren eerder geweest maar ik hou van deze stad! Het is écht één van de mooiste steden in Europa en het weer is vandaag perfect! Het voelt bijna surreëel dat ik hier nu zit en vanavond in Paradiso mag optreden.

En, ga je nog leuke dingen doen hier?
Na de soundcheck ga ik een potje ‘paddle‘ spelen (vorm van tennis). Dat is het wel een beetje: we spelen morgen alweer in München, gisteren was ik nog in Londen… Het is een behoorlijk hectisch schema.

Dat kan ik me voorstellen! Vorige keer toen we je spraken vertelde je dat je tijdens deze tour iets ‘speciaals’ wilde toevoegen. Je had het over effecten… Is dat wat we gaan zien vanavond?
Er zullen (special effects) schermen zijn. Ik ben eigenlijk heel trots op deze show! Het is mij nooit gelukt om een dergelijk grote productie – zoals deze – op te zetten. Als ik in Zweden optreed is het altijd buiten, in de zomer… Nu met al het licht, de prachtige schermen én natuurlijk de kleine stickman, die vanavond weer tevoorschijn komt, is het te gek.

In hoeverre had jij zelf eigenlijk de regie over de special effects? Mocht je daar überhaupt iets over zeggen?
Ik mocht nog best veel bepalen. Ik stond er op dat de schermen er zouden komen, iets wat soms wel eens een nachtmerrie lijkt: gisteren in Londen paste de schermen bijvoorbeeld weer niet omdat het te krap was. Toen moesten we het dus maar zónder doen, iets wat ook best goed uitpakte!

Ik heb trouwens vernomen dat Paradiso één van de grootste zalen is waarin wij spelen met deze tour. Er schijnen flink wat fans te komen vanavond. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit!

Wij kunnen je alvast verklappen dat er nu al flink wat fans voor de deur staan te wachten…
Fantastisch!

Mans_Gossipgay2 copyMaar je hebt de show dus flink wat opschmuck gegeven… Wat is nu eigenlijk jouw ‘unique selling point’ als artiest?
Dat weet ik eigenlijk niet zo goed… Ik weet dat mijn nummer Heroes een grote hit is geweest in Nederland en volgens mij begint mijn nieuwe nummer ‘Should’ve Gone Home’ ook meer aandacht te krijgen. Ik hoop gewoon dat de mensen een goede indruk hebben gekregen van wie ik ben tijdens het Eurovisie Songfestival én alles wat ik daarna heb ondernomen.

Wij hebben wel een aantal goede ‘selling points’ voor je… Zes om heel eerlijk te zijn: je geweldige sixpack! Wat is jouw geheim om zo in shape te blijven?
Ik heb niet echt een geheim. Ik trainde natuurlijk wel heel veel vooraf aan het Eurovisie Songfestival, daarnaast lette ik ook op mijn voeding. Nadat ik het Songfestival won werd alles zo hectisch waardoor ik weinig tijd had om te sporten. Gelukkig heb ik goede genen van mijn ouders gekregen!

 

”Gelukkig heb ik goede genen van mijn ouders gekregen!”

 

Optreden is natuurlijk ook al een soort van sport… Waar haal jij al je energie vandaan om een hele avond op het podium te kunnen staan?
Ik voel me veilig op het podium en heb een goede klik met mijn bandleden. Zij geven mij veel energie, net zoals de fans in het publiek! Het is vrij gemakkelijk: ik hou er van om mijn energie te delen met het publiek.

Soms ben ik wel eens zo moe voor een show, maar als ik dan eenmaal op het podium sta lijkt dat helemaal verdwenen. Als ik sta te zingen wil ik daar – voor mijn gevoel – ook de rest van mijn leven blijven staan.

Het is natuurlijk een enorme hoofdprijs om het Songfestival te winnen. Hoe zorg je dat je in de spotlights blijft? Voel je niet een soort van druk om te blijven presteren?
Natuurlijk voel ik die. Ik heb nu de kans gekregen om te doen wat ik altijd wilde. Ik weet dat er maar weinig Eurovisie-artiesten zijn geweest die na het festival een Europese Tour konden doen. Ik wil er gewoon het beste van maken. Daarom ben ik nu druk aan het werk: mijn grootste droom was om een internationale tour te mogen doen.

Hoe zie je jezelf in de toekomst ontwikkelen als artiest?
Ik heb meer hits nodig: in Europa heb ik er nog maar eentje. Volgend jaar moet ik dus echt weer met een heel sterk, nieuw album komen. Ik ben al bezig met dat album in de tourbus. Ik moet blijven bewijzen dat mijn band en ik het verdienen om er te zijn. Ik wil niet dat mensen teleurgesteld naar huis gaan als ze een show van mij hebben gezien.

Denk je er dan ook aan om andere werelddelen te veroveren: zoals Azië?
Het nummer ‘Heroes’ begint inmiddels ook al aandacht te krijgen in Azië. Laatst was ik nog in Shanghai ter promotie: hopelijk genereert dat nog wat aandacht. Misschien is dat wel een nieuwe droom, om een gevestigd artiest te zijn binnen Europa en vervolgens terrein te veroveren in Azië en Australië. Natuurlijk zou ik ook graag bekendheid krijgen in de Verenigde Staten, dat zou waanzinnig zijn!

Amerika… de droom van iedere artiest! Als je nu terugkijkt op de afgelopen maanden, welke momenten zijn je dan het meest bijgebleven?
Er zijn er zoveel! Eentje was slechts een aantal dagen geleden, in Dublin. Ik liep het Olympia Theatre in waar we zouden gaan spelen en zag posters van onder andere Coldplay, David Bowie, Foo Fighters… Al mijn favoriete bands hadden daar dus al eerder gespeeld! Om in dezelfde kleedkamer te zitten waar ook Chris Martin heeft gezeten was toch wel één van de coolste momenten uit mijn leven.

Een ander was even geleden in Madrid, toen er honderden fans voor mijn hotel stonden! Helemaal te gek natuurlijk. Ik wist niet eens dat ik zoveel fans had… Heel vet!

 

”Om in dezelfde kleedkamer te zitten als Chris Martin… Dat was toch wel één van de coolste momenten uit mijn leven!”

 

Het is natuurlijk een droom om zoveel fans wereldwijd te krijgen (mede) dankzij het Eurovisie Songfestival. Afgelopen week werd in Nederland bekend gemaakt dat Douwe Bob ons kleine landje zal vertegenwoordigen op het Songfestival 2016. We laten je een kort stukje van één van zijn nummers zien. Wat is jouw advies aan hem?
Wów, is that it? Dat was inderdaad een kort stukje! Hij is geweldig: hij ziet er goed uit, hij klinkt lekker en heeft een perfecte stijl. Ik denk dat hij het nog best eens ver zou kunnen schoppen!

Oké, maar nu even een insider tip! 
Keep calm and sing, keep calm and do your thing! 

 

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *