VIDEO: Milkshake Festival 2015

IMG_0444Groot, groter, grootst”, dat moet de organisatie achter Milkshake Festival 2015 gedacht hebben!  Met niet minder dan 18.000 bezoekers uit drieëndertig landen heeft het Festival inmiddels wel bewezen een gigantisch succesverhaal te zijn. En zo hebben wij de editie, die gisteren in het Westerpark werd gehouden, ook ervaren!

Het begon allemaal vier jaar geleden met ongeveer 11.500 bezoekers. Een openminded festival waar zowel hetero’s, homo’s, biseksuelen, lesbo’s, travestieten en drags zich meer dan welkom kunnen voelen! Dit jaar oogt het festivalterrein groter dan ooit: de podia staan goed verspreid over het Westerpark en vanaf de Lipton Ice Tea Cocktail-toren heb je een prachtig uitzicht over het feestende publiek.

De verscheidene podia zijn prachtig gedecoreerd, waarbij het podium van Supertoys toch wel dé eyecatcher van het gehele festival is: een drie-verdiepingen-tellend poppenhuis rijst hoog boven de feestende massa uit. In elke kamer gebeurt wel ‘iets’. Ook de Glitterazi Stage, in het Transformatorhuis, heeft een geweldige vibe. Grote schermen, die doen denken aan de ruiten van een kerk, sieren de zaal. Als dan ook nog eens de meidengroep Liptease een showtje weggeeft, is het Glitterazi-publiek niet meer te houden!

IMG_0484Ook als je even afstand neemt van één van de vele podia wordt je op je wenken bediend: overal waar je komt is wel een vorm van entertainment te zien. Is het niet een immense Octopus, die uit het niets door het publiek heen ‘zwemt’, dan loop je wel een hete badmeester tegen het lijf! Daarnaast is er nog de mogelijkheid om te ‘trouwen‘ in een heuse kapel én kun je een rondje maken in de draaimolen. Het is fijn om te zien dat Milkshake Festival zich, naast de heerlijke dance- en housemuziek, ook richt op de ambiance. Het is natuurlijk niet voor niets dat de gemiddelde leeftijd van het festival op 32 jaar ligt: een volwassen publiek weet dit soort entertainment (waarschijnlijk) nog nét iets meer te waarderen.

Net als vorige jaren trekt Milkshake Festival 2015 óók dit jaar weer opvallende verschijningen: een flink blik met dragqueens is opengetrokken, de leatherboys lijken eveneens weer van de partij en de glinsterende kostuums… ach laten we daar maar niet meer over beginnen! Het mooiste is natuurlijk dat eigenlijk niemand er meer van op lijkt te kijken… Op Milkshake Festival kan- en mag álles!

De toewijding van de organisatie blijkt wanneer we de hoogzwangere Marieke Samallo rustig vanaf de zijlijn zien genieten van de feestende menigte. Ook dit festival is haar kindje, en dat voel je!

Benieuwd naar meer foto’s die wij tijdens Milkshake Festival 2015 hebben geschoten? Klik dan hier

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *