Milkshake Festival

Milkshake4

Milkshake Festival 2014

ATTENTION TO ALL BOYS, GIRLS OR WHATEVER YOU MAY IDENTIFY WITH… the playground has been opened! Eergisteren vond alweer de derde editie plaats van het waanzinnig populaire Milkshake Festival. Gossipgay was er bij en vertelt je alles wat je moet weten!

Iets voor 12:00 uur staat een grote groep festivalgangers te trappelen bij de ingang van het Amsterdamse Westerpark voor het de start van Milkshake Festival 2014! Nadat de deuren zijn geopend hangt er een ontspannen sfeer en druppelen groepen homo’s, hetero’s, lesbo’s, queers en noem het maar op, langzaam maar zeker de festiviteiten binnen. Als je een beetje bekend bent in het uitgaansleven van Amsterdam is het absoluut niet onmogelijk velen bekenden tegen te komen!

Rondom 15:00 uur is er een té gezellige mensenmassa binnen waarna het feest echt losbarst. Wij weten niet waar we moeten kijken: de shows op de podia, de shows naast de podia, de diversiteit aan mensen… De grote brei van vrolijkheid werkt op onze hersenen als een natuurlijke drug, en zoals je weet kan dat nooit kwaad!

Milkshake3

‘Can You Feel IT’

Al snel wordt duidelijk hoe populair dragqueen MayDay is met haar ‘Can You Feel IT’-stage. Hordes mensen duiken de circusachtige tent in om mee te kunnen dansen op dancebeats van DJ Erick E en DJ Jean! Ook de Natte Poezenplek, in de openlucht, lijkt zeer in trek. Heerlijke deuntjes van o.a. Destiny’s Child, Rihanna, en Beyoncé passeren hier de revue.

Nadat ook wij enkele beats hebben ‘misbruikt’ om volledig uit onze plaat te gaan ontdekken we een geheimzinnige hoek in het oh-zo-groene Westerpark. Alsof we in een andere wereld stappen slaan we het paarse gordijn bij de ingang opzij. Een intieme maar zeer gezellige omgeving onthult zich aan ons. Het blijkt dat we ons in de Secret Area van Cirkus Klauterwerck bevinden! Even geen drukte, mensenmassa’s of over-the-top acts; dit is een mooie afwisseling om onder de begeleiding van heerlijke muziek even een rustmomentje te pakken!

Milkshake2

‘Supertoys’

Opgeladen en wel wordt onze aandacht getrokken door de zeer uitbundige stage van Supertoys. De blauwe lucht wordt gevuld met kleurrijke confetti en voordat we er erg in hebben staat het podium vol met glamorous dansers en kleurrijke ballonnen! Vanaf dit moment kon onze dag sowieso niet meer stuk! Wat een pracht en praal!

Fijn aan Milkshake Festival dit jaar is dat het totaal geen moeite kost om eten of drinken te halen. Er zijn genoeg plaatsen waar je iets kunt halen waardoor de drukte, en dus de rijen, waanzinnig meevallen! Dit is absoluut iets waar andere festivals nog een puntje aan kunnen zuigen!

Naarmate de zon ondergaat en de schemering valt ontstaat er een ware lichtshow door lampjes op de prachtige draaimolen. Ook de lichten vanaf de stages reiken neer op het publiek en wij genieten… Niet alleen van de muziek, de prachtige mensen, de heerlijke sfeer of de goede organisatie… Nee, wij genieten van de diversiteit en het enige wat door ons hoofd spookt is: ‘’Wat zijn wij trots op deze diversiteit aan mensen en de vrijheid die wij mogen ervaren door hier te zijn’’.

Milkshake1

Gossipgay óf Miley?

Punt is en blijft dat het onmogelijk is om in één dag alles daadwerkelijk goed te zien en te beleven. Denk aan Boy George, die naar zeggen een waanzinnige DJ-set heeft weggegeven, of Erwin Olaf die bij ‘Down the Drain’ de mensen zeer goed wist te vermaken. De Paradiso Pop Queer(s) stage, die met heerlijke popmuziek de voetjes van de vloer wist te krijgen. Ach, we kunnen nog wel alinea’s doorgaan met ons enthousiasme over Milkshake Festival maar je moet het sowieso een keer zelf ervaren!

Aan het eind van de avond vult de donkere lucht zich met sierlijk vuurwerk. Koppeltjes (man/vrouw, vrouw/vrouw, man/man) pakken elkaar romantisch vast en nemen de belevenis nog even goed in zich op. Eenmaal thuisgekomen bruisen we nog van energie, de energie die Milkshake Festival ons heeft kunnen geven!

Tot slot willen we te kennen geven dat deze dag voor velen als dubbel werd ervaren. Enerzijds ervoeren wij de vrolijkheid van het festival, anderzijds hadden wij de verschrikkelijke gebeurtenis van de vliegtuigcrash afgelopen week in ons achterhoofd. De organisatie van Milkshake Festival heeft om 17:00 uur een minuut stilte gevraagd aan het gehele publiek ter nagedachtenis aan de slachtoffers en hun naasten. 

Wij zijn er volgend jaar zeker weer bij! Jij toch ook? Dit mag je niet (meer) missen! 

Wil jij, net als honderden andere mensen, op de hoogte blijven van de laatste LHBT-georiënteerde nieuwtjes? Dat kan! Like ons gewoon op Facebook!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *