Moslim door naar finale Mister Gay België

Op 28 mei 2016 staan de twaalf finalisten van de Mister Gay Verkiezing België gezamenlijk in het Antwerpse Theater Elckerlyck. Wat echter opvallend is, is dat aan deze finale ook een homoseksuele moslim deelneemt. 

Natuurlijk zou het niet speciaal moeten zijn dat een moslim deelneemt aan een homoverkiezing, maar tóch toont deelnemer Abdellah Bijat (22) zich bijzonder dapper door zichzelf zo in de spotlights neer te zetten. Het is namelijk voor het eerst dat een homoseksuele moslim meedoet aan de verkiezing.

Bijat wil vooral het taboe op homoseksualiteit in de Islam helpen doorbreken: ”We zijn allemaal mensen met gevoelens, dus waarom dan iemand verbieden een ander graag te zien”, zo stelde hij bij Studio Brussel. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze deelnemer voor de Mister Gay Belgium-verkiezing het thema ‘holebi’s en transgenders binnen verschillende culturen‘ heeft gekozen.

Ik wil laten zien dat het anno 2016 mogelijk moet zijn om verschillende culturen – waaronder de Islam, in vrede te laten samengaan met de Westerse. Dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om mensen te aanvaarden in de vorm waarin ze zich voordoen, zonder over die vorm een oordeel te vellen”, aldus Bijat. Ook benoemt de beste jongen dat de Islam best samen kan gaan met homoseksualiteit: ”In de Koran staat geschreven dat we verdraagzaam moeten zijn tegenover anderen, en tolerant naar de samenleving toe. Concreet betekent dat dat we iedereen moeten respecteren in de vorm die hij of zij aanneemt”.

Wij kunnen alleen maar hopen dat Bijat – met zijn deelname – een ontzettend groot taboe zal kunnen doorbreken. Natuurlijk: alle problemen verdwijnen niet ineens als sneeuw voor de zon maar je moet ergens beginnen, nietwaar?

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *