VIDEO: Mykki Blanco gooit de rapscene op z’n kop

Het lijkt eerder regel dan uitzondering: rappers die hun ongenoegen door middel van songteksten uiten over de LHBT-gemeenschap. Toch zag ik van de week een heel andersoortige rapper voorbijkomen in het programma ‘Geslacht’ gepresenteerd door Ryanne van Dorst. De Amerikaanse rapper Mykki Blanco valt niet alleen op mannen, hij presenteert zichzelf in een groot aantal videoclips ook nog eens als vrouw! 

Mykki Blanco werd op 2 april ’86 geboren als Michael David Quattlebaum Jr. De inspiratie voor zijn artiestennaam haalde hij van Lil’ Kim’s alter ego Kimmy Blanco. De rapper raakt onder andere geïnspireerd door Lauryn Hill, Marilyn Manson, Rihanna en logischerwijs Lil’ Kim.

Blanco wordt gezien als één van de pioniers op het gebied van LHBT-rechten binnen de rapgemeenschap. Zelf plaatst hij zich echter liever niet in de hokjes van ‘homoseksuele rap’, ‘queer rap’ of ‘rappende travestiet’. ”Je kunt me niet bestempelen als een rappende travestiet. Ik heb nog nooit ge-vogued in mijn leven. Ik kom van een punk en Riot Grrrl achtergrond”, aldus Mykki. Wel omschrijft hij zichzelf als transgender en multi-gendered.

 

Na het zien van zijn (soms best indrukwekkende) videoclips ben ik fan! Ben je ook benieuwd geworden? Kijk dan hieronder naar zijn muziekvideo’s of klik hier om het interview met Ryanne van Dorst terug te kijken (vanaf 4:20 min).

Mykki Blanco – Wavvy

Mykki Blanco – I’m in a mood

Mykki Blanco ft. Jean Deaux – Loner

Mykki Blanco – Coke White, Starlight

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *