NIEUWS: Homokoppel krijgt drieling

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Een homokoppel woonachtig in Pretoria, Zuid-Afrika, is na een maand ziekenhuisbezoeken ‘teruggekeerd’ met een drieling bestaande uit de eeneiige tweeling Zoe en Kate, en een jongen, Joshua. 

Aan Sky News vertelt dokter Heidra Dahms, uit het Sunninghill Hospital in Johannesburg: ”Het is ontzettend zeldzaam. Ik heb nog nooit eerder van zoiets gehoord’‘. De drieling werd ‘gedragen’ door een surrogaat moeder maar beide vaders zijn ook daadwerkelijk vader geworden: het DNA van beide mannen werd gebruikt.

Het koppel, Christo en Theo Menelaou, ontmoette elkaar via de in de media breed uitgelichte Oscar Pistorius moordzaak. Zij waren beide vriend en buren van Pistorius in 2014. Tijdens de rechtszaak kwam de gemeenschap tezamen om elkaar te troosten, rondom die tijd werden de mannen een stel.

Christo Menelaou vertelt Sky News: ”Als je homoseksueel bent, blijft er altijd die gedachte dat het niet mogelijk zal zijn om ouder te worden, ondanks het feit dat je dat heel graag zou willen”. Hij vervolgt: ”Het is erg moeilijk om geaccepteerd te worden voor adoptie en ons werd verteld dat we altijd achter heteroseksuele koppels zouden komen. Daardoor hadden we nooit gedacht dat we ooit iemand zouden vinden die als surrogaat zou willen dienen voor een homostel”.

De babies kwamen eerder dan gepland ter wereld, op 2 juli (rondom 31 weken). Een ‘normale’ zwangerschap duurt rondom de 40 weken. De babies bleken dan ook een gevaarlijk laag gewicht te hebben na de geboorte waardoor ze de afgelopen drie weken op de intensive care hebben moeten verblijven. Inmiddels is de drieling thuis, samen met hun vaders. Theo stelt: ”We moeten hun rug voorzichtig masseren of hun tenen kietelen om ze te herinneren adem te blijven halen”.

Bron: GayStarNews

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *