NIEUWS: Lady Galore wordt gediscrimineerd, politie doet niets

IMG_0181Afgelopen weekend werden wij opgeschrikt door een heftig bericht op social media van onze vriendin Lady Galore. De populaire Amsterdamse queen bracht een bezoek aan Maastricht waar zij een optreden had tijdens Café Rosé in het gebouw van COC Limburg. Toen Galore, in aanwezigheid van een aantal vriendinnen, als drag over straat liep in Maastricht, werd zij door een groep jongeren gediscrimineerd. Je zou verwachten dat de politie dan hard ingrijpt, maar niets bleek minder waar. 

Aan stadszender AT5 vertelt Lady Galore: ”Er kwam een groep langsgelopen en in ieder geval één of twee van die jongens zegt ‘vuile kankerflikker’ en hij spuugt zo mijn kant op.” Vervolgens legt Galore uit dat zij op de jongens is ‘afgestormd’ (om verhaal te halen) waarna een behoorlijke woordenwisseling ontstond waarbij zelfs werd geduwd en getrokken. Eén van de jongens riep zelfs naar de drag queen: ”Raak me niet aan, straks krijg ik AIDS!”.

Tijdens deze beangstigende situatie kwamen twee agenten langs. Je zou verwachten dat zij de jongeren in kwestie direct op hun gedrag zouden aanspreken, maar dat bleek toch iets anders te verlopen. ”De politie sprak ons aan en zei: weg jullie! Dus ik zeg: ja, hallo ik ga niet weg. Ik was boos hoor, luid, maar wel respectvol. Ik word gediscrimineerd en jij hoort daar iets aan te doen. Toen werd ‘ie nog kwader en werd hij weggestuurd door zijn collega agent. Toen hij kort daarna terugkwam zei hij: maar als jullie er zo uitzien kun je dat toch verwachten? Wij stonden daar echt vol ongeloof… En die jongeren gingen nog steeds door met schelden.”, aldus Galore in een kort interview met AT5.

Galore heeft inmiddels contact opgenomen met Roze in Blauw. Deze divisie van de politie, die zich inzet voor de LHBT-gemeenschap, heeft aangegeven dat de aanwezige ‘dames’ een klacht moeten indienen tegen de desbetreffende agent. Gelukkig heeft ook politiek Den-Haag lucht gekregen van dit incident: kamerlid Ahmed Marcouch gaat kamervragen stellen.

Bekijk hieronder het interview van AT5.

Deel op Google Plus

Een Reactie

  1. Had er dan echt iemand verwacht dat de politie hier zou optreden? Daar is de politie niet voor. De politie heeft andere prioriteiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *