REVIEW: Onze Jongens van regisseur Johan Nijenhuis

Het nieuwe jaar is nog maar net van start, en hoe beter te beginnen dan met een ontblote Jim Bakkum? Althans, dat was de enige hoopvolle verwachting die we in eerste instantie hadden toen we naar de Nederlandse variant van Magic Mike, Onze Jongens, zouden gaan kijken. Maar tegen alle verwachtingen in blijkt de film, naast zeer smakelijke stripscènes, ook nog eens een heel vermakelijk verhaal te hebben! 

Na jaren van afwezigheid komt Jorrit (Jim Bakkum) terug naar Nederland. Zijn leven is verre van perfect maar om toch nog wat geld bij elkaar te sprokkelen komt hij bij zijn beste vriend Bas (Martijn Fischer) in dienst: als bouwvakker. Het bedrijf met de naam ‘Onze Jongens’ loopt echter niet zoals gehoopt waardoor ze op ‘toevalligerwijze’ het idee krijgen om de bouwvak met stripacts te combineren. En jahoor: dat blijkt een schot in het kruis… Ehm… in de roos!

Het duurt niet lang voordat Jorrit (Jim) het strakke witte T-shirt van zijn gespierde bovenlichaam afscheurt om de stoute stoeipoes in hem naar boven te laten komen. Tja, deze film bewijst maar weer eens: kleine jongetjes worden ook groot… en héél sexy! Het is bevrijdend om te zien dat de ‘houten Klaas’ en het behoorlijk preutse mannetje uit Idols inmiddels is veranderd in een soepel dansende, ontblote überhunk. Zelfs zijn strak afgetrainde kadetten prijken meerdere malen op het enorme bioscoopscherm!

Maar we moeten eerlijk zijn: niet alleen de stripacts met onze Jim stelen de show… Ook de verhaallijn bouwt zich nog best leuk op: zo wordt onder andere met een goede dosis humor ook nog eens de (ingewikkelde) relatie van een vader en zijn zoon belicht én staat de liefde op meerdere manieren centraal.

Hoe de film zich verhoudt tot Magic Mike? Mwoah… ‘tuurlijk zijn er een aantal gelijkenissen maar daar waar Magic Mike (naar ons idee) wordt gekenmerkt door zeer sterke dancemoves, is het verhaal van ‘Onze Jongens’ toch net iets meer entertaining! En laten we eerlijk zijn: Jim Bakkum is na het zien van deze film toch écht wel onze Nederlandse Channing Tatum!

Zin in een leuke avond? Wij raden je absoluut aan ‘Onze Jongens‘ met je vrienden of vriendinnen te gaan bekijken! Gegarandeerd dat je er van zult kunnen genieten: je zintuigen worden in ieder geval op meerdere manieren geprikkeld! 

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *