BLOG: Open brief aan onze held Douwe Bob

Gossipgay_Daan copyWe mogen dan misschien gisterenavond tijdens het Eurovisie Songfestival geen eerste plaats hebben behaald, toch is heel Nederland (meer dan) trots op ons eigen Douwe Bob. De zanger zelf bleek gisteren ná de show nogal teleurgesteld – iets wat natuurlijk begrijpelijk is – maar ik hoop dat hij, naarmate hij deze ervaring een plaats heeft kunnen geven, begrijpt dat het ontbreken van de (Nederlandse) winst écht niet aan hem lag! 

Lieve, gevoelige én vooral talentvolle Douwe Bob,

Jij wist ons Songfestival-gevoel weer tot grote hoogten doen stijgen. Allereerst lanceerde je een geweldige inzending onder de titel ‘Slow Down‘. Een lied waarbij niemand ooit nog aan jouw ongekende muzikaliteit zal twijfelen. Toen besloot je heel Europa te verrassen met een troef waar niemand ooit eerder opgekomen was: jij durfde het aan om niet minder dan tien seconden stilte in te lassen om je eigen boodschap kracht bij te zetten. Een gedurfde move natuurlijk, maar wij hebben er nooit aan getwijfeld dat jij precies wist wat je zou doen! Tijdens de halve finale liet je zien wat je waard was: spatzuiver en vol met passie bracht jij ‘onze inzending’ ten gehore. Je lanceerde jezelf hiermee – niet geheel onverwachts – naar de finale én dat is – in het politieke machtspel dat het Eurovisie Songfestival heet – al een hele prestatie! 

Je hield een strakke blik op die eerste plaats maar opende daarnaast een eigen bar, toonde heel Europa de Hollandse gezelligheid én je wist ook nog eens alle vrouwelijke (en waarschijnlijk mannelijke) conculega’s op spontane wijze te verleiden! Je toonde jezelf als een ware gladiator waarbij je het strijdtoneel – ook naast je optredens – nooit verliet. 

In de finale zaten ruim 4,2 miljoen Nederlanders nagelbijtend voor de televisie: want jouw kansen bij de bookmakers leken met elke publieke verschijning weer te stijgen. Als derde was je aan de beurt, misschien niet de meest ideale plek, maar als een echte pro’ knalde je van het scherm af. Elke noot was spot on en elke blik deed miljoenen kijkersharten smelten

En dan komt daar dat verschrikkelijke moment van de puntentelling… Vol frustratie zagen we jouw positie binnen de top tien keer op keer wisselen. Ik benoem frustratie omdat ieder weldenkend wezen doorhad dat Slow Down het muzikale hoogtepunt van de avond was en – als het aan ons lag – al direct op de eerste plaats had moeten staan (én moeten blijven)! Maar zoals het ieder jaar betaamt, bleek er ook dit jaar sprake van een enorme vriendjespolitiek. Het mag dan misschien niet helemaal eerlijk zijn, maar ‘what’s new’?

En nu voel je waarschijnlijk een ontzettende kater omdat je anders had gehoopt. Maar weet dat wij nog steeds voor de volle honderd procent achter je staan: voor ons ben jij een échte winnaar! Laat het numerieke puntensysteem van het liedjesfestival maar lekker links liggen want heel Europa heeft jouw muzikaliteit mogen ontdekken en ik weet zeker dat precies dát nog veel meer waard is! En let’s be honest: een elfde plaats is ook waanzinnig! Wij zijn trots op je, kanjer

Liefs,

Gossipgay.nl

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *