NIEUWS: Paus spreekt zich uit voor de LHBT-gemeenschap

De paus associeer je misschien niet direct met een openminded houding, en tóch weet paus Franciscus dat idee stapje-bij-beetje te doorbreken. Hij sprak zich uit voor de homo’s en stelde dat christenen en de Rooms-Katholieke Kerk de homoseksuelen om vergiffenis zouden moeten vragen voor de manier waarop zij zijn behandeld. 

Hetzelfde geldt volgens de paus overigens voor vrouwen, kinderarbeid en het zegenen van allerlei wapens door geestelijken in het verleden.

De opmerking komt niet geheel uit de lucht gevallen en volgde op een vraag over een Duitse kardinaal die recent gelijksoortige uitspraken heeft gedaan. Discriminatie van homo’s is volgens de paus uit den boze, ‘’ze verdienen respect’’ benoemde hij.

Het kerkelijk geloof leert over het algemeen dat homoseksuele neigingen best mogen, maar dat praktiserend homo zijn (lees: seksueel contact tussen homo’s) niet is toegestaan. Paus Franciscus lijkt het daar toch niet meer zo helemaal mee eens te zijn. Aan een journalist stelt hij: ‘’De vraag is, wie zijn wij om wie zo is, wie van goede wil is en wie naar God zoekt, te beoordelen?’’.

Hmm… dit lijkt op een stap in de goede richting! Nu eens kijken of hij zijn standpunt ook echt vast weet te houden…

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *