Première The Normal Heart

Foto: HBO 'The Normal Heart'

Foto: HBO ‘The Normal Heart’

De Amerikaanse regisseur Ryan Murphy, o.a. bekend van Glee en American Horror Story, nam, in samenwerking met HBO, de zware taak op zich voor de verfilming van ‘The Normal Heart’. In 1985 werd het dramatische verhaal van Larry Kramer over de HIV/AIDS-crisis voor het eerst op het toneel in New York vertoond. In 2013 kon het grotere publiek in Nederland ook kennismaken met het theaterstuk. Hierin vertolkten o.a. Henriëtte Tol, Freek Bartels, Thijs Römer en Oren Schrijver een rol.

Gossipgay was vanavond aanwezig bij de première van de filmversie van ‘The Normal Heart‘ in het Amsterdamse Tuschinski Theater. De rode loper werd uitgerold voor een heel scala aan BN-ers. Onder andere Thijs Römer, Angela Groothuizen, Cas Jansen, Lone van Roosendaal, Vera Mann en de helft van de cast van Goede Tijden Slechte Tijden kwamen op deze speciale première af. Bij binnenkomst stond de champagne al heerlijk koud op ons, en de andere genodigden, te wachten om gedronken te worden!

Natuurlijk willen we niet teveel vertellen van dit aangrijpende verhaal maar we zullen de rode draad kort delen, zonder enige spoilers we te geven. We gaan terug naar begin jaren ’80, Ned Weeks (gespeeld door Mark Ruffalo) probeert in samenwerking met dr. Emma Brookner (vertolkt door Julia Roberts) de autoriteiten te stimuleren geld te stoppen in het (wetenschappelijk) onderzoek naar AIDS/HIV. De overheid, en overigens ook andere autoritaire figuren, willen niet geassocieerd worden met deze, voor dan nog, onbekende epidemie. Ned kan zijn overleden vrienden al snel niet meer op twee handen tellen en onderneemt actie!

Zodra de film begint bevindt je je in een angstaanjagende achtbaan; emoties wisselen in snel tempo af. Het ene

Foto: Gossipgay Thijs Römer

Foto: Gossipgay
Thijs Römer

moment ervaar je romantische, liefdevolle en vrolijke gevoelens, het andere moment ervaar je gevoelens van woede, verdriet en afschuw. ‘The Normal Heart‘ is een meeslepende en inspirerende film die iedereen gezien moet hebben! Wij kunnen je verzekeren: na het zien van deze film ben je stil, héél stil!

Het mooie is dat je niet eens naar de bioscoop hoeft voor deze prachtfilm! ‘The Normal Heart’ wordt namelijk op 1 juni om 20:30 uitgezonden op de zender HBO! Mocht je na de film nog geen genoeg krijgen van dit verhaal, het Nederlandse toneelstuk is vanaf augustus weer (tijdelijk) terug op de planken! 

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *