Priscilla Queen of the Dessert in Carré

Priscilla_slide2-1Lang voordat de eerste Aussiebum wonderjock werd geweven, waren Kylie Minogue en Jason Donovan het heetste exportproduct van Australië. Kylie ontwikkelde zich vervolgens tot een popdiva en homo icoon van wereldformaat en Jason? Ehm… Jason bleef met zijn ripped stone washed jeans een beetje hangen in de jaren tachtig en dreigde in de vergetelheid te raken. Maar stop de persen: Jason staat momenteel op de bühne in theater Carré met de musical ‘Priscilla Queen of the Dessert’!

Het verhaal

In deze spin-off – van de gelijknamige Australische hit uit het midden van de jaren negentig– reizen drie drag queens in een aftandse bus, met de naam ‘Priscilla’, vanuit Sidney dwars door de outback woestijn naar Alice Springs. Je snapt ‘m waarschijnlijk al: enerzijds is dat vragen om hysterische catfights, anderzijds schreeuwt het om een feestje!

De show

De show barst uit zijn voegen met meesterlijke- en extravagante kostuums en klassieke hits uit de Homo Top 100. Het ensemble is een lust voor zowel oog, als oor. Tussen de muzikale bedrijven door zorgen de bitchy catfights voor de nodige humor maar ook voor een serieuze ondertoon. Alle drie de hoofdrolspelers hebben zo hun ‘geestelijke bagage’: Tick/Mitzi (Jason Donovan) is getrouwd en heeft een zesjarig zoontje dat op hem wacht in Alice Springs, Ralph/Bernadette (Simon Green) is een transseksueel van het eerste uur én Adam/Felicia (Adam Bailey) is gewoon simpelweg gestoord ten gevolge van de verworven vrijheden waar de eerste twee zo hard voor hebben gevochten. Vrijheden die – buiten de grote stad – niet zo vanzelfsprekend zijn. Felicia komt daar op pijnlijke manier achter. Met deze flashbacks naar minder homovriendelijke tijden, wordt het publiek er aan herinnert hoe pril maar ook hoe broos de homorechten zijn.

Politiek statement

Ook in West-Europa lijkt het anti-homogeweld toe te nemen. En zoals de afschuwelijke gebeurtenissen van afgelopen vrijdag (in Parijs) illustreren, is veiligheid voor iedereen niet meer altijd vanzelfsprekend. Maar natuurlijk laten wij ons niet bang maken… In de geest van het illustere drietal: ‘Kin omhoog, hakken aan en gaan met die banaan!’’. ‘Priscila Queen of the Dessert’ is hét perfecte avondje uit met zang, dans, een lach en een traan. Boek die stoel nu en celebrate gaylife! Er zijn namelijk minder prettige manieren om een politiek statement te maken!

LET OP: ‘Priscilla Queen of the Dessert’ is maar gedurende een korte periode te zien in het Amsterdamse theater Carré! Boek je tickets nu voor het te laat is!

 

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *