VIDEO: RuPaul Battle of the Seasons in de Melkweg

RPDR11De ‘superdrags‘ uit zeven seizoenen RuPaul’s Drag Race touren al een poosje door Europa om hun grootste fans de avond van hun leven te bezorgen. Zo stonden Courtney Act, Adore Delano, Jinx Monsoon, Violet Chachki, Sharon Needles, Pandora Boxx, Katya en jurylid Michelle Visage de afgelopen twee dagen in een stampvolle Melkweg in Amsterdam met RuPaul: Battle of the Seasons.

Voorafgaand aan de show mogen wij aanwezig zijn tijdens de Meet & Greet-sessie met de queens. Er hangt een rustige en ongedwongen sfeer waardoor de (ex)kandidaten van de show ruim de tijd kunnen nemen voor alle fans! Ze maken een praatje hier en daar, schieten behoorlijk wat selfie’s én nemen zelfs videoboodschappen op voor de diehards die niet aanwezig konden zijn. Wij kunnen het niet laten om Michelle Visage te vragen naar het (toch wel onverwachtse) vertrek van Acid Betty in seizoen 8. ”Heb je haar Snatchgame optreden gezien?”, aldus een lachende Visage. Wanneer we haar vragen naar de runwaylooks van de kandidaten vertelt ze: ”Vooraf aan de show krijgen ze wel enkele tips wat betreft kledingthema’s. Zo hoorden ze bijvoorbeeld wel dat er iets zou komen gerelateerd aan Madonna. Bij sommige opdrachten maken ze ook wel echt hun eigen kleding, bij andere opdrachten hebben ze hun kleding vooraf al klaarliggen”. 

Na ruim zestig minuten te hebben mogen genieten van de Amsterdamse cast van RuPaul: Battle of the Seasons is het tijd voor de kandidaten om zich voor te gaan bereiden op de show. Precies op de geplande tijd dimt het licht en gaat de show van start met een parodielied op Ariel de Kleine Zeemeermin. Hoe kan het ook anders dan dat Michelle Visage hierin de rol van Ursula op zich neemt?

imageDe show wisselt in rap tempo: een coverlied hier, een eigen lied daar, een waanzinnige burlesque-act van Violet Chachki – waarin ze overigens bijna naakt op het podium komt te staan – én een runwaywalk à la RuPaul’s Drag RaceHet meest hilarisch aan de show is misschien nog wel de Snatchgame-ronde waarin Sharon Needles zich presenteerde als Caitlyn Jenner, Katya in de rol kroop van de Russische gymnast Svetlana Chorkina, Pandora Boxx zich inleefde in Hillary Clinton én Jinx Monsoon een geweldige Queen Elizabeth the First neerzette. De scherpe opmerkingen vliegen je om de oren waardoor ook de kandidaten onderling hun lach niet altijd kunnen inhouden.

RPDR10Hoewel Michelle Visage in RuPaul’s Drag Race voornamelijk bekend staat als streng jurylid toont zij zich deze avond van een geheel andere kant: ze presenteert de sterren van de hemel, zingt absoluut niet onverdienstelijk mee én brengt een geweldige ode aan de LHBT-gemeenschap van wie zij – naar eigen zeggen – zoveel houdt!

Het lijkt overigens de avond van de lelijke vallen te zijn: aan het begin van de show maakt Jinx Monsoon een lelijke val op het podium (zie video), aan het eind van de show gaat Pandora Boxx behoorlijk hard onderuit. Zichtbaar gepijnigd probeert Pandora het slotlied van de show door te komen: iets wat ze overigens zeer professioneel doet!

Al met al maakt RuPaul: Battle of the Seasons onze verwachtingen meer dan waar. Ondanks het feit dat deze kandidaten avond-aan-avond op het podium staan en het ene na het andere land bezoeken, tonen ze zich uitermate fris en professioneel! De show kenmerkt zich door een grote variatie aan optredens die elkaar snel afwisselen: sommige optredens waren dan misschien minder spectaculair dan andere en nátuurlijk misten we Bianca del Rio, maar toch kunnen we niet anders dan te benoemen dat dit een heerlijke avond uit was!

Voor meer foto’s van deze avond klik je simpelweg hier!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *