PARTY: Bouw jij een feestje tijdens de Rotterdam Pride ’17?

Het is ook allemaal bijna te verwarrend om nog goed bij te kunnen houden, maar niet alleen onze hoofdstad heeft zijn eigen Pride. Nu hadden we in juni dit jaar de Utrecht Canal Pride, in augustus de Amsterdam Pride en worden we in september nog getrakteerd op de Rotterdam Pride. Pfoeh… nog even en we hebben elke maand wel ergens een feestje ter ere van LHBT-rechten! 

Nu vinden wij een feestje ter ere van LHBT-rechten natuurlijk geen enkel probleem (en we hopen jij ook niet). Vandaar dat we maar al te graag een aantal onderdelen uit het programma van de Rotterdam Pride (21 t/m 24 september) met je delen:

Zaterdag 23 september (11:00 – 13:00 uur)

In navolging van vele andere steden is de Pride Walk dit jaar ook te vinden in Rotterdam. In deze optocht wordt niet alleen de seksuele diversiteit gevierd, maar wordt ook aandacht besteed aan het thema ‘Veiligheid’. De walk wordt geopend door een aantal sprekers, waaronder Wethouder Simons van veiligheid. Voorafgaand aan de ‘walk’ zal de regenboogvlag als onderdeel van de vlaggenparade gehesen worden door Anwar, een homoseksuele vluchteling uit Egypte.

Zaterdag 23 september (13:00 – 22:00 uur)

Het Pride Festival start met een uitbundig ontvangst van alle deelnemers van de Pride Walk in het grootste Pop Up Park ter wereld. Het schouwburgplein is met een Flying Grass Carpet (erg benieuwd wat dat precies is…) getransformeerd tot een grote ligweide met verschillende foodtrucks. Het programma op het Schouwburgplein wordt dit jaar gehost door Totally events met o.a:

  • DJ’s: Jil Kleinjan, Sjeazy Pearl, May Day, The G-Team & MC Divine, Shug La Sheedah, Sexy & Liquid Kiddy en Alex Sinclar.
  • Drag Queens: May Day en Mermaids Mansion.

Naast muziek en optredens staan er allerlei activiteiten op het programma zoals: trouwen voor één dag in de Wedding Chapel, Dildo-ringwerpen of roze sushi eten.

Zondag 24 september

DIG IT UP duikt in de geschiedenis van 75 jaar gay Rotterdam. Met een expositie, een talkshow en de Roze Zoldervondsten wordt aandacht besteed aan de lange traditie in seksuele diversiteit in Rotterdam. De tentoonstelling bestaat uit ruim dertig foto’s van Rotterdamse lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksuelen… [ haalt adem ] … aseksuelen óf zoekenden. De stichting DIG IT UP laat hiermee zien hoe de LHBT-gemeenschap een inmiddels vanzelfsprekend onderdeel van de Rotterdamse samenleving vormt.

Misschien niet zo groots als de Pride die je in Amsterdam gewend bent, maar er is behoorlijk wat te doen. Punt is dat wanneer wij het gehele programma gaan plaatsen, we een eindeloos lang artikel creëren. Vandaar dat we geïnteresseerden graag doorverwijzen naar de website van de Rotterdam Pride. Believe us: er is namelijk nog véél meer te beleven! 

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *