This is Me 4 Russia

Foto: Protestgroep This is Me ''This is Me 4 Russia''

Foto: Protestgroep This is Me
”This is Me 4 Russia”

Op internet kom je soms filmpjes tegen welke totaal de moeite waard zijn om te blijven verspreiden via bijvoorbeeld social media. Zo ook het filmpje ”This is Me 4 Russia” van de protestgroep ”This is Me”. Nu moet Gossipgay eerlijk bekennen niet helemaal onbevooroordeeld te zijn. Team Gossipgay heeft eind vorig jaar, achter de schermen, stiekem ook mee heeft geholpen aan de opnamen. Maar zoals Albert Verlinden zijn eigen programma gebruikt om de eigen musicals te promoten, zo verleend Gossipgay graag een platform aan dit inspirerende filmpje!

De protestgroep ”This is Me” is begin 2013 opgericht naar aanleiding van de, voor LHBT’s, discriminerende woorden van paus Benedictus XVI tijdens zijn kersttoespraak. Hierin stelde de paus onder andere dat homoseksuelen en lesbiennes de essentie van familie zouden vernietigen. ”We hadden thuis stil kunnen blijven zitten, ons kunnen irriteren zonder iets te doen maar we besloten anders”, aldus de initiator van This is Me. ”Veel mensen vertelden het te negeren, er geen aandacht aan te besteden. Wat deze mensen vergeten is dat de paus miljoenen, zo niet miljarden, volgers heeft. Deze volgers verspreiden (soms onbewust) met alle liefde zijn (haatdragende) boodschappen.”

De eerste video, This is Me, ging op dag één al viral op het internet. Het filmpje werd in de eerste dagen enkele duizenden keren gedownload en werd op verscheidene nieuwssites vermeld. Hoewel de paus op 28 februari 2013 de beslissing nam af te treden bleken in vele delen van de wereld LHBT’s dagelijks gediscrimineerd, mishandeld en zelfs gedood te worden. Naar aanleiding van de anti-homo wet, welke onder leiding van de Russische president Vladimir Poetin werd aangenomen, besloot team ”This is Me” nogmaals bij elkaar te komen.Zowel oude- als nieuwe gezichten namen deel aan de vervolgvideo ”This is Me 4 Russia”. Te zien zijn o.a. Irene Hemelaar (Stichting AGP), Raffaëla Paton (Idols/The Voice) en Matthijs Beugelink (Stichting tegen Homogeweld).

”This is Me staat voor een vredig protest. Het is een manier om onze gevoelens te delen met de wereld. Ons doel is al geslaagd wanneer wij één iemand hebben weten te raken met dit filmpje. Wanneer één iemand op deze wereld zo dapper durft te zijn om zijn gedrag aan te passen of te veranderen en durft op te komen voor de LHBT’s!”, vertelt één van de deelnemers aan ”This is Me 4 Russia”.

Wij raden je aan om onderstaande video, ”This is Me 4 Russia”, te bekijken! Ook mag de video gedeeld worden via het internet met #ThisisMe4Russia. Samen staan wij sterk in onze strijd voor gelijke LHBT-rechten wereldwijd!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *