VIDEO: This is Me Holland

Ben je er klaar voor? In samenwerking met de (vreedzame) protestgroep ‘This is Me’ heeft Gossipgay.nl een video gelanceerd waarin wordt opgeroepen tot minder antihomogeweld en -discriminatie in Nederland. In de videoboodschap,  die vandaag op Paarse Vrijdag is gelanceerd, staan eveneens een aantal bekende Nederlanders centraal: Henny Huisman (tv-presentator), Nikki Steigenga (winnares Holland’s Next Top Model) en Barry Paf (radio DJ). 

Het is niet de eerste keer dat actiegroep ‘This is Me‘ op staat voor homorechten. Zo brachten zij in 2013 een video uit die zich richtte op anti-homo uitspraken van de toenmalige Paus. Ook stond ‘This is Me’ in 2014 op voor de rechten van Russische LHBT-ers. Doordat de protestgroep vele oproepen kreeg een Nederlandse versie te maken – juist omdat het geweld tegen de LHBT-gemeenschap in ons land alleen maar lijkt toe te nemen – werd er vandaag een nieuwe video gelanceerd onder de titel ‘This is Me: Holland‘.

De initiatiefnemer van het project stelt: ”Ik word wekelijks geconfronteerd met berichten van homodiscriminatie of nog erger: fysiek geweld! We leven in 2015 en het wordt tijd dat dit nu écht een halt wordt toegeroepen. Ik hoop dat we met deze video opnieuw mensen weten te inspireren!”. Televisiepresentator Henny Huisman, die enkele weken geleden nog werd uitgeroepen tot ‘homovader 2015‘, benoemt: ”Ik doe mee omdat homo geen scheldwoord is. Helemaal niet als je daar ook nog eens een ziekte voor zet! Iemand die dergelijke dingen roept is een kansloze domoor! Iedereen is gelijk: als mensen homo’s discrimineren doet mij dat oprecht pijn.”.

Ook Radio DJ Barry Paf laat weten zich tegenwoordig onveiliger te voelen op straat: ”Het is toch bizar dat er in Nederland nog steeds zoveel meldingen zijn van homodiscriminatie? Ik voel me ook onveiliger op straat in vergelijking met tien jaar geleden: ik ben alert als mijn vrienden met elkaar zoenen op straat. Dat is toch te gek voor woorden! Ik hoop met deze video iedereen wakker te kunnen schudden”.

Help jij mee onze videoboodschap te verspreiden door heel Nederland? Deel dan onderstaande video via jouw sociale media en laat zien dat ook jij tegen homodiscriminatie bent!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *