COC True Colors 2015 zet Paradiso op z’n kop

True_Colors_COCGisterenavond vond in Paradiso de spetterende COC-benefietavond ‘True Colors 2015’ plaats. Naast krachtige speeches en swingende optredens richtte deze avond zich op fundraising voor het Bob Angelo-fonds.

Bob Angelo is het pseudoniem voor COC-oprichter Niek Engelschman. Ieder jaar wordt dan ook de Bob Angelo Penning uitgereikt voor die persoon óf organisatie die zich heeft ingezet op het gebied van de LHBT-emancipatie. Dit jaar werden er maarliefst 2 penningen uitgereikt! Zowel LHBT-voorvechtster Judith Schuyf evenals de jeugdserie SpangaS werden geprezen voor hun inzet op het gebied van homoseksualiteit.

Ook minister van onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, was één van de sprekers. Zij liet weten een bedrag van 40.000 euro te schenken aan het Bob Angelo Fonds, ter bevordering van de kleinschalige initiatieven.

Sjors van der Panne, finalist van ‘The Voice of Holland’, bracht op emotionele wijze een ode aan de overleden LHBT-activisten in 2014. De zaal werd muisstil tijdens zijn vertolking van het nummer ‘Laat Me‘, waarbij op de achtergrond zwartwit foto’s pronkten van die mensen die niet langer onder ons zijn.

Tussen elk optreden door werd de zaal lekker gemaakt met catchy deuntjes van DJ Diva Mayday en Miss Bunty. Wat wij toen nog niet wisten, was dat de grootste klapper nog zou gaan komen!

Rondom een uurtje of 20:30 betrad zangeres Ruth Jacott het podium zoals alleen zij dat kan. Op luipaardstilleto’s van Guiseppi Zanotti danste de diva haar weg over het podium. Voor de zekerheid kreeg ze wat stickers onder haar hak, ”Ik ben al een keer op m’n bek gegaan en dat moeten we vanavond niet hebben”, aldus de zangeres. Bekende hits zoals ‘Vrede‘ en ‘Blijf bij mij‘ passeerden de revue, evenals de internationale hits ‘I will Survive‘ en ‘Single Ladies‘. Natuurlijk staat Ruth Jacott al jaren bekend als één van de beste zangeressen van Nederland, maar mijn God; zij weet wat optreden is!

Na het optreden van Ruth ging de afterparty van ‘True Colors 2015’ nog tot in de late uurtjes door… En zoals het gezegde luidt: ”What happen’s at True Colors, stays at True Colors!”. We had a blast!

Niet alleen op de avond zelf kon je donaties geven aan het Bob Angelo Fonds. Mocht je denken: ”Ja! Ik wil ook mijn steentje bijdragen aan de emancipatie van LHBT-ers!”, dan kan dat via de volgende link. Alle kleine (of grote) beetjes helpen!

  

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *