VIDEO: Superball 2016

IMG_4395 copyGisterenavond vond alweer de tweede editie van Amsterdams’ Superball plaats. En het was een Nederlands dragevent om van te smullen! Een tiental draghouses gingen door middel van video, dans, lipsync en catwalk de strijd met elkaar aan. De presentatie lag in handen van de waanzinnige DeeDee Janssens, Diva Mayday en Detox Icunt (bekend van RuPaul’s Drag Race). 

Het stroomt al aardig vol in poptempel Paradiso wanneer wij arriveren. Rondom de klok van negen betreden Detox, Mayday en DeeDee Janssens het podium waarmee zij de aftrap geven voor een avond vol kleur, humor, creativiteit maar vooral liefde. Een driekoppige jury – met daarin fotograaf Erwin Olaf, dragpersonality Holly White en televisiepersoonlijkheid Cornald Maas – beoordeelt de verschillende draghouses op basis van diverse rondes.

Het is prachtig om te zien dat er zo’n grote verscheidenheid aan travestieten bestaat in Amsterdam. Op geheel eigen wijze presenteren ze zichzelf één voor één op het podium, wat zorgt voor een grote variëteit aan performances. De dragscene is natuurlijk enorm geworden sinds het populaire RuPaul’s Drag Race wereldwijd wordt uitgezonden. Die inspiratie zie je goed terug tijdens de Superball 2016: het gaat niet alleen meer om het optreden, het gaat ook om het neerzetten van een (opvallende) persoonlijkheid.

IMG_4468 copyNaarmate de avond vordert neemt de spanning eveneens toe. Er worden prijzen in verschillende categorieën uitgedeeld: Miss Congeniality (Tiffanie Deelight), Miss Fish (Kitty Katoi) en Miss Superball (Aurora). Leuk natuurlijk, al die verschillende categorieën… Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk écht om de titel van ‘Superball House of 2016‘. Het verbaasde ons weinig dat de unieke queens van The Coven met deze felbegeerde prijs naar huis mochten gaan!

Al met al bleek de Superball 2016 een heerlijk avondje uit in eigen stad. Het is natuurlijk leuk om drags op televisie te zien, maar live on stage maakt het toch net effe iets mooier! Mocht je de show gisteren hebben gemist, dan zul je nog een jaartje moeten wachten: vooralsnog lijkt de Superball een jaarlijks terugkerend evenement te zijn.

Kun je er, net als wij, geen genoeg van krijgen? Hier hebben we nóg veel meer leuke plaatjes staan! 

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *