Voormalig cafe Rouge omgedoopt tot Queers Cafe

QueersCafe2Ongeveer een half jaar geleden besloten Marcel Brunsveld en Jurgen Bossenbroek het homocafé Rouge, gelegen aan de Amstel, over te nemen. Ze wilden de zaak eigen maken en besloten daarom het café – geheel naar eigen smaak – te verbouwen. Die verbouwing is inmiddels rond, vandaar dat gisterenavond voormalig Café Rouge feestelijk werd omgedoopt tot het Queers Café.

Oké, laten we heel eerlijk zijn: ”De (openings)avond begon ietwat rommelig‘. Eenmaal gearriveerd rende het personeel nog haastig – met een boormachine in de hand – de zaak binnen. Ongeduldig arriveerden de eerste gasten voor een gesloten deur. Gelukkig werd, tien minuten later dan gepland, de deur eindelijk geopend: een burlesque-achtige bar, waar de grootse homo-iconen de muren sierden, werd aan ons openbaart.

Het publiek stroomde gewillig de nieuwe zaak binnen om vervolgens door host Diva Mayday naar buiten te worden geëscorteerd. Eenmaal buiten (het kostte even wat moeite om door het publiek naar buiten te komen) speelde zich een sprookjesachtig tafereel af: een ondergaande zon scheen nog enkele zonnestralen op een prachtig witte koets. Onder begeleiding van de Brothers Grimm arriveerden Jurgen en Marcel (die laatste was voor de gelegenheid opgedirkt als vrouw) geheel in stijl bij het Queers Café: het feest kon nu officieel beginnen!

QueersCafe1De muziek werd luider gezet en de fijnste (homo)hits verleidden onze oren. Van Kylie Minogue tot Anita Meijer en van Teach In tot Cheryl Cole! Diva Mayday pakte tussendoor nog even de microfoon en ging op komische wijze het gesprek aan met eigenaren Jurgen en Marcel. ”We mistten dit [het Queers Café] in Amsterdam. Een stuk oude gezelligheid, waar we gewoon allemaal aan de bar welkom zijn en een feestje kunnen vieren!”, aldus Jurgen. Café Rouge stond voorheen mede bekend vanwege de Koningshuis foto’s aan de muren, niet gek dus dat Diva Mayday ook naar onze vertrouwde Oranjes vroeg. ”Het werd tijd voor iets anders, we hebben vijf maanden lang gekeken naar wat mensen wilden. Ze wilden vooral het Koningshuis weg hebben, iets waar we bewust voor hebben gekozen. We hebben naar de mensen willen luisteren om zo iets nieuws neer te kunnen zetten waar we de komende twintig-, dertig- of veertig jaar mee voort kunnen”, aldus mrs. Queers Café herself: Marcel

Helaas konden wij – vanwege andere verplichtingen – niet blijven wachten op het optreden van souldiva Edsilia Rombley. Achteraf blikken wij wél terug met een fijn gevoel betreffende deze opening! Ouwelijk maar modern, chique maar toegankelijk, té veel maar té leuk: ”Ja, wij zijn fan van het Queers Café aan de Amstel!”. Dit café moet toch garant gaan staan voor flink wat gezellige Amsterdamse (Queer)avondjes!

Niet getreurd! Hoewel de openingsavond een besloten evenement was, vinden er aankomend weekend nog véél meer feestelijkheden plaats voor het grote publiek! Denk aan optredens van onder andere Emmaly Brown, Coby van Dam én Ferry de Ruiter! Aarzel dus niet en ontdek het Queers Café, gelegen aan Amstel 60, vooral zelf. 

QueersCafe3

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *