Waarom Club NYX de fijnste uitgaansgelegenheid van Amsterdam is

nyx1121Afgelopen weekend was het weer zo ver: enkele leden van Gossipgay.nl brachten (wederom) een bezoekje aan de Amsterdamse Club NYX. In aanwezigheid van de Britse drag royalty Jodie Harsh werden wij wederom getrakteerd op een geweldig avondje uit. Dat zette ons aan het denken, want wat maakt Club NYX nu eigenlijk het pareltje onder de Amsterdamse clubs? Waarom moet ook jij een bezoekje hebben gebracht aan deze uitgaansgelegenheid?

Afwisselende muziek

Met meerdere (club)ruimtes is er in de NYX voor ieder wat wils: R&B-, dance– óf popmuziek! Zelfs in de rij bij het toilet is er nog de mogelijkheid om een goed feestje te bouwen. Juist die afwisseling binnen één club zorgt er voor dat je jezelf absoluut niet hoeft te vervelen. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan (vaste) DJ’s zoals onder andere The G-Team (zéker even hun sets uitchecken), Just Erik, Valentijn de Hingh, Tranny 4/7 en Valerio Zeno.

Fijne sfeer

De sfeer van Club NYX is al te proeven bij binnenkomst: doorsweety Jackson maakt keer op keer een gezellig, kort praatje bij de ingang en weet op gecontroleerde wijze de massa vloeiend naar binnen te laten stromen. In tegenstelling tot vele andere clubs, waar na een aantal drankjes best een onaangename (oftewel: agressieve) sfeer kan ontstaan, toont Club NYX dat een grote verscheidenheid aan karakters (én misschien ook wel flinke hoeveelheden alcohol) niet voor problemen hoeft te zorgen. Het grote ons-kent-ons-gehalte is ontzettend leuk voor de vaker aanwezige LHBT-ers, maar ook nieuwe gezichten worden hartelijk ontvangen. Ook kent de club een grote aanhang van de (Nederlandse) dragscene: het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat je bijvoorbeeld onze favoriete travestieten, zoals Diva Mayday óf Lady Galore, tegen het lijft loopt!

De club is gelukkig groot genoeg voor het (grote) aantal bezoekers: daar waar je in de altijd-gezellige SOHO nog wel eens moet happen naar wat frisse lucht, is er in Club NYX altijd wel een plekje te vinden om vrij te kunnen dansen met je vrienden of vriendinnen.

Latrice Royale Foto: Gossipgay

Latrice Royale
Foto: Gossipgay

Geweldige guest appearances

De organisatie achter Club NYX weet precies waar het publiek naar verlangt. Het is dan ook niet gek dat het storm loopt wanneer weer één van RuPaul’s Drag Race-kandidaten acte de présence geeft. Niet de minste kandidaten van de realityshow maakten in het verleden hun opwachting: Bianca del Rio, Lady Bunny, Carmen Carrera, Jinkx MonsoonLatrice Royale óf Willam Belli; wij hebben ze allen al eens langs zien komen! Ook favoriete muziekgroepen (uit bijvoorbeeld de ’90-er jaren), zoals Solid HarmoniE, staan vooraan wanneer zij worden uitgenodigd voor een performance in de NYX.

De open sfeer in Club NYX zorgt er niet alleen voor dat je de optredens van dichtbij kunt meemaken, ook is er (vaak) nog een mogelijkheid tot foto’s. Altijd leuk om je Instagram account te verrijken door middel van een selfie met één van de kleurrijke (internationaal bekende) acts!

Heaven really is a place on earth

Mocht je je afvragen waar, voor zowel homo áls hetero, de hemel op aarde te vinden is: bezoek dan vooral eens Club NYX in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. Vaak kost de entree slechts een tientje… En dat is een koopje voor wat je er tijdens het uitgaan voor terugkrijgt!

Deel op Google Plus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *